Dolar 32,5326
Euro 34,8924
Altın 2.442,82
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

Anadolu Sağlık-Sen Üyeleri’nden İş Bırakma Eylemi

Anadolu Sağlık-Sen Diyarbakır İl temsilciliği ve üyeleri bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Anadolu Sağlık-Sen Üyeleri’nden İş Bırakma Eylemi
REKLAM ALANI
7 Aralık 2021 16:52
1.602

Maaş zammı talebiyle bir günlük iş bırakma eylemi başlatan Diyarbakır’daki sağlık çalışanları, 09 Aralık Perşembe günü mesai saatleri içerisinde bir daha iş bırakma eylemi yapacak.  

 

ARA REKLAM ALANI

İş bırakma eylemi yapan Anadolu Sağlık Sen Diyarbakır İl Temsilcisi Mehmet İhsan Acun; “1 Aralık 2021 tarihinde TBMM’de 287 sıra sayılı Kanun Teklifine 8 maddelik bir ek teklif verilmiştir: Bu teklife göre sağlık çalışanları arasında ayrım yapılmış olup sağlık çalışanları dışarıda tutularak hekimlerin özlük haklarında iyileştirme yapılması kabul edilmiştir. Teklife göre bu iyileştirme merkezi yönetim bütçesinden karşılanmak üzere ek ödeme yoluyla yapılacaktır. Bu iyileştirmeyi Covid-19 pandemisine bağlı olarak uzun, yorucu mesai ve artan iş yükü gerekçe gösterilmiştir. Pandemi süresince uzun ve yorucu mesai yaparak Covid-19 salgını ile mücadele eden Sağlık Bakanlığının saha çalışanları Hemşire, ebe, sağlık memuru ve sağlık teknikerlerini ne yazık ki dâhil edilmemiştir. Memur VHKİ ve Hizmetliler göz ardı edilmiştir. Soruyoruz; hekimlerin maaşlarında iyileştirme için gösterilen gerekçe biz sağlık çalışanları için geçerli değil mi bizler sağlık çalışanı değil miyiz? Sürekli artan gıda fiyatları ve enflasyon karşısında sağlık çalışanlarının gelirleri ciddi oranda erimiştir.  6. Dönem Toplu Sözleşme ile sağlık çalışanlarının aldığı zam enflasyonun altında kalmış maaşları eriyip gitmiştir. Sözde Yetkili sendika ne yazık ki maaşa, emekliliğe hiçbir yararı olmayan üç ayda bir verilen 400 TL’lik sendika aidatının arkasına sığınmayı ve başarısızlığını sağlık çalışanlarına başarı olarak göstermeye çalışmıştır” dedi.

 

 

“SAĞLIK SEKTÖRÜ BİR EKİP İŞİDİR, BÖLÜNEMEZ”

 

TBMM’de kabul edilen teklifin, Anayasa’nın eşitlik ilkesine, çalışanların korunması ödevine ve hukuk devleti ilkesine aykırı olduğunu belirten Acun; “Sağlık çalışanlarının onurları ve mesleki kişilikleri hukuka aykırı bir şekilde çiğnenmektedir. Anadolu Sağlık Sen olarak hekimlerimizin maaşlarında yapılan iyileştirmeye karşı değiliz bil hassa çok sevindik. Ancak yanlış tesis edilen işlemin hukuk ve adalet kapsamında büyük bir sorun meydana getirmesine karşıyız. Söz konusu kabul edilen teklif ile sağlık camiasında çalışan tüm sağlık çalışanlarına negatif ayrımcılık yapılmış adeta ikiye bölmüştür. Sağlık bir ekip işidir bölünemez. İş barışı bozulamaz. Sağlık camiası bir bütündür ayrı ayrı ele alınamaz ve bölünemez peki sağlık çalışanları olarak bizler neler mi istiyoruz: Maaşımıza seyyanen zam istiyoruz. Yoksulluk sınırı üzerinde gerçek enflasyon doğrultusunda bir ücret istiyoruz. Tek kalem maaş istiyoruz. Sabah evden çıkarken çocuklarımızı güven içinde bırakacağımız kreş istiyoruz. Yıpranma payının tüm çalışanlarını kapsamasını istiyoruz. Vergi diliminin %15 sabitlenmesini istiyoruz. Aile bütünlüğünün sağlanmasını istiyoruz. Farklı istihdam modellerinde son verilerek bütün sözleşmeli çalışanlara kadro istiyoruz. Huzurlu bir şekilde işyerimizde İnsan onuruna yaraşır şekilde çalışmak istiyoruz. Sözlerimi bitirirken Hakkını aramak için buraya katılım gösteren herkesi alkışlıyor, bütün sağlık çalışanlarını saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.