Dolar 32,5169
Euro 34,9742
Altın 2.438,92
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

Amedspor Taraftarlar Derneği: “Kazanan Daima Dostluk Olacak!”

Amedspor Taraftarlar Derneği: “Kazanan Daima Dostluk Olacak!”
REKLAM ALANI
6 Mart 2023 17:07 | Son Güncellenme: 6 Mart 2023 17:08
267

Amedspor Taraftarlar Derneği, olaylı Bursaspor-Amedspor maçı ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

 

ARA REKLAM ALANI

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

 

Dün Bursa’da oynanan maçta Amedspor’a dönük gerçekleştirilen saldırılara ilişkin Amedspor Taraftarlar Derneği, yaptığı açıklamada halkımıza mesaj vermek için, JİTEM’in paralı katilinin posterini stadyumlarda açanların arkasındaki kirli siyasi odakların dönüp Amed zindanında direnişiyle tarih yazanların mücadelesine bakmaları yeterli olacağını ve halkın ne JİTEM’in paralı katillerine, nede devletin derin ve kirli oyunlarına karşı onurlu mücadelesinden asla taviz vermeyeceğini belirtti.

 

Amedspor Taraftarlar Derneği tarafından yapılan açıklamada; “Bilindiği üzere takımımız Amedspor, dün Bursaspor’la oynayacağı 2. lig maçı için, Diyarbakır’dan Bursa’ya doğru hareket etmişti. Dün akşam saatlerinde Bursaspor taraftarları takımımızın konakladığı otelin önüne gelerek kulüp yöneticilerimiz ve futbolcularımıza dönük ırkçı provakatif saldırılar gerçekleştirdi. Takımımızın bulunduğu otelin önünde yapılan ırkçı saldırılara karşı kolluk kuvvetler herhangi bir müdahalede bulunmayarak sadece yapılan küfür ve hakaretleri izlemekle yetinmiştir. Dün oynanan maç öncesi stada gelen kulüp yönetimimiz ve takımıza yol güzergahı da dahil olmak üzere stadyum içerisinde de ırkçı saldırılar artarak devam etti. Maçın başlamasına dakikalar kala, saha içerisine atılan mermi, bıçak delici ve yaralayıcı vb. maddelerin yanı sıra, Bursaspor futbolcuları ve yöneticileri takımımıza ırkçı saldırı ve hakaretlerin dozunu arttırarak saha içerisinde futbolcularımıza fiziki olarak saldırdı. Akabinde türbinlerde Bursaspor taraftarları, 90’lı yılların faili meçhul katliamlarında kullanılan Toros model arabanın ve onlarca masum sivili katleden ve JİTEM’in paralı katili Yeşil Kod adlı Mahmut Yıldırım’ın posterini açarak ırkçı sloganlar atmaya başladı. Stadyum girişlerinde yoğun polis güvenlik önlemi olmasına rağmen bu posterlerin içeri alınmasına bilerek göz yumulmuştur” denildi.

 

Açıklamanın devamında; “Maçın başlama düdüğünden, bitiş düdüğüne kadar yönetimimize, futbolcularımıza ve teknik ekibimize fiziki ve sözlü olarak devam eden ırkçı saldırılar sonucu futbolcu ve teknik ekibimizde yer alan arkadaşlarımız yaralanmıştır. Amedspor’a yapılan bu ırkçı ve çirkin saldırılar, Amed spor şahsında halkımıza yapılmıştır. Yıllarca devletin derin ve kirli odaklarına karşı mücadele eden halkımız tüm katliam, baskı ve asimilasyon politikalarına karşı tarihi bir direniş sergileyerek onurlu durmayı başarmıştır. Halkımıza mesaj vermek için, JİTEM’in paralı katilinin posterini stadyumlarda açanların arkasındaki kirli siyasi odaklar dönüp Amed zindanında direnişiyle tarih yazanların mücadelesine bakmaları yeterli olacaktır. Bu halk ne JİTEM’in paralı katillerine, nede devletin derin ve kirli oyunlarına karşı onurlu mücadelesinden asla taviz vermeyecektir. Son olarak; ırkçı ve çirkin saldırılar, mücadelesinden taviz vermeyen Kulüp Yönetimimize, Futbolcularımıza ve Teknik teşekkür ediyoruz. Amedspor Taraftarlar Derneği olarak, takımımıza yapılan bu ırkçı ve çirkin saldırıları kınıyor ve sorumluların derhal bulunarak yargı önüne çıkarılmasını istiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.