Dolar 32,3533
Euro 34,7846
Altın 2.393,80
BİST 10.260,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Almanya’dan Bağlar Belediye Başkanlığı İçin Başvuruda Bulundu

Almanya’dan Bağlar Belediye Başkanlığı İçin Başvuruda Bulundu
REKLAM ALANI
18 Aralık 2023 13:29
462

Uzun yıllar Almanya’da yaşadıktan sonra memleketine hizmet için 2007 yılında Diyarbakır’a dönen Ömer Torlak, DEM Partisi’nden Bağlar Belediye Başkanı başvuru yaptı.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere 3 buçuk ay kaldı. Diyarbakır’da siyasi partilerin kulisleri hareketlendi. 2019 yılındaki yerel seçimlerde Büyükşehir ile merkez ilçe belediyelerinin 4’ünü alan DEM Partisi, 31 Mart seçimleri için aday adaylığı başvurularını 20 Aralık’a kadar uzattı.

ARA REKLAM ALANI

‘HİZMET İÇİN MÜCADELE SÖZÜ’

DEM Partisi’nden Bağlar Belediye Başkanı olabilmek için başvuru yapan Ömer Torlak, projelerini Amida Haber’e anlattı. Diyarbakır’da yoğunluğu ile yoksulluğun en fazla olduğu Bağlar İlçesi’ne hizmet etmek istediğini belirten Torlak, köylerde alt yapı ve su ile ilgili çalışmalar yürüteceğini söyledi. Seçilmesi durumunda Bağlar ‘ın talep ve önerilerinin esas alınacağını, sorunların yerinde tespit edileceğini ve taleplerin zamanında karşılanacağını belirten Torlak, hizmet için mücadele sözü verdi.

20 PROJE AÇIKLADI

Seçilmesi durumunda sosyal tesislere ağırlık vereceğini belirten Torlak, projelerini şu şekilde sıraladı:

1.İlçelerimizin ve köylerimizin başlıca sorunu olan su ve altyapı çalışmalarını yürütmek.

 

  1. İlçemize misafir olarak gelen kişiler için sosyal tesis açmak.

 

  1. Avrupa Sosyal fonu üzerinden kadınları toplumun her alanına dahil etmeye yönelik kadın projeleri oluşturmak.

 

  1. Engelsiz yaşam şiarıyla özel gereksinimi olan çocuklar ve gençleri her alanda bariyersiz ulaşımı mümkün kılmak için ihtiyaca yönelik sosyal evler inşa etmek.

 

  1. Uluslararası uyuşturucu madde ile mücadele eden kurum, kuruluşlar ve organizasyonlarda kooperasyon oluşturup bağlar ilçesinin yerel ihtiyacı doğrultusunda sosyal projelerle gençleri bağımlılıktan kurtarıp topluma kazandırmak.

 

6.Gençlerin spor ve sanat alanında yeteneklerini pekiştirebilmek için belediye bünyesinde tamamıyla ücretsiz spor ve sanat kursları açmak.

 

  1. Şeffaf bir belediyecilik adına 6 aylık gelir giderler raporlarını halk ile paylaşmak.

 

  1. Yaşlılar için Avrupa standartlarında hizmet ağı oluşturmak.

 

  1. Belediyemize bağlı mahalle komisyonları oluşturarak sorunlara daha çabuk müdahale edip çözüm geliştirmek.

 

  1. Belediyeler ve köy muhtarları ile birlikte çalışmalar yapmak.

 

  1. Kadınlara yönelik mesleki eğitim kursları açmak.

 

  1. Bağlar ilçelesinin belli başlı noktalarında ücretsiz wifi hizmeti sunmak.

 

  1. Belediyeye ait tarıma uygun alanlarda gelir getirecek tarımı canlandıracak çalışmalar yapmak

 

  1. Ekolojist aktivistlerle işbirliği yapıp gönüllü bir şekilde okullarda öğrencilere ekoloji panelleri yapmak.

 

  1. Thüringen eyalet yönetim düzeyinde bağlar ilçesinin kardeş ilçe olmasını sağlamak.

 

  1. İlkokul sıralarına kadar inmiş olan madde bağımlılığına karşı ilçe milli eğitim müdürlüğü, okul müdürlükleri ve sivil toplum kuruluşları ile uzman pedagoglar eşliğinde okullarda yerinde müdahale ile çocuk ve gençleri bilgilendirmek.

 

  1. Bağlar ilçesinin her yerine çevre kirliliğini önlemek adına yere gömmeli çip konteynerları kurmak.

 

  1. Peyzaj çalışmaları ile tüm kentin en ücra köşelerinden kent merkezlerine bitki ekiminin kültür faaliyetlerini yürütmeye yönelik park bahçe personellerini sahalara çıkarmak.
  2. Avrupa standartları ile yağmur suları arıtma sistemleri kurmak.

20.Tüm canlıların yaşam hakkını savunan ve gereksinimlerini yerine getirme bilincini aşılamak amacıyla her mahallede hayvan hakları konulu paneller düzenlenerek, sokak hayvanlarına yönelik hayvan hakları aktivistleri ile halk çalışmaları yürütmek.

ÖMER TORLAK KİMDİR?

1964 yılında Diyarbakır’ın Eğil İlçesi’ne bağla Teyara Mezrası’nda dünyaya geldi. 1977 yılında ailesi birlikte Diyarbakır’a taşındı. 1994 Mart ayında Demokrasi Partisi’nde Bağlar Belediyesi Meclis Üyesi adayı oldu. Dönemin ağır koşullardan dolayı parti seçime giremediği için, geri çekilmek zorunda kaldı. 1994’te bazı nedenlerden dolayı Almanya’ya gitti. Uzun yıllar Almanya’da yaşayan Torlak, 2007’de Diyarbakır’a döndü. Torlak, 2007’den sonra ise Türkiye’ye gelip gitmeye başladı. Şuanda ise Bağlar’da yaşayan vatandaşlara hizmet için aday adaylık başvurusunda bulundu.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.