Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 28°C

AK Partili Ocak; “Partimizin Kuruluşu, Türkiye Siyaseti Açısından Dönüm Noktasıdır”

AK Partili Ocak; “Partimizin Kuruluşu, Türkiye Siyaseti Açısından Dönüm Noktasıdır”
REKLAM ALANI
14 Ağustos 2024 19:19
109

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı M. Raşit Ocak, partisinin kuruluşunun 23. yıl dönümü vesilesiyle yaptığı konuşmada, 14 Ağustos 2001 tarihinin Türkiye siyaseti açısından bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Partisinin kuruluşunun 23. yıl dönümü nedeniyle kentteki bir otelde milletvekilleri, ilçe başkanları ve partililerin katıldığı bir kutlama programı gerçekleştiren Başkan Ocak, AK Parti’nin, vesayetçi anlayışların etkisini kaybettiği ve Türkiye’nin güçlü bir geleceğe taşınmasını amaçlayan bir hareket olarak doğduğunu ifade etti. Bu büyük değişimin, bir grup kararlı insanın tarihi bir irade ortaya koymasıyla başladığını belirten Ocak, parti olarak tüm engellere rağmen halkın desteğiyle kısa sürede önemli başarılar elde ettiklerini söyledi.

Ocak, AK Parti’nin kuruluşundan bu yana halkın sorunlarına çözüm bulmayı ilke edindiğini ve sadece yönetmekle kalmayıp, toplumun ihtiyaçlarına yönelik projeler geliştirdiğini dile getirdi. Partinin, en özgürlükçü ve kapsayıcı hedeflerle hareket ettiğini ve bu hedeflerin arkasında kararlılıkla durduğunu ifade etti.

Demokrasi ve hukukun üstünlüğü alanında önemli adımlar attıklarını belirten Ocak, yargı reformları ve AB uyum süreci kapsamında gerçekleştirilen düzenlemelerle adalet sisteminde önemli ilerlemeler sağladıklarını söyledi. Ancak bu süreçte, 27 Nisan e-muhtırası, 17-25 Aralık operasyonları ve 15 Temmuz darbe girişimi gibi zorluklarla karşılaştıklarını belirten Ocak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bu tehditleri bertaraf ederek daha da güçlendiklerini ifade etti.

Ocak, sosyal yardımlar ve destek programlarıyla dezavantajlı kesimlere yönelik çalışmalar yaptıklarını, engelli vatandaşlar, yaşlılar ve kadınlara yönelik sosyal politikalar geliştirdiklerini belirtti. Bu çalışmalarla toplumsal barışı ve huzuru güçlendirdiklerini vurguladı.

Savunma sanayisinde de önemli başarılar elde ettiklerini belirten Ocak, 2002’de %20 olan yerli savunma sanayi üretim oranını %80’in üzerine çıkardıklarını ve Türkiye’yi savunma sanayisinde bağımsız bir ülke haline getirdiklerini söyledi.

AK Parti’nin büyük projeler ve reformlarla Türkiye’yi ileriye taşıdığını ifade eden Ocak, 23 yıllık iktidarları süresince Türkiye’nin her alanda büyük ilerlemeler kaydettiğini ve bu reformların Türkiye’nin kalkınma sürecinde önemli dönüm noktaları olarak tarihe geçtiğini belirtti.

Son olarak, Ocak, bu yolculukta emeği geçen herkese teşekkür ederek, AK Parti’nin yenilenmeyi bilen ve halkın desteğiyle geleceğe kararlılıkla yürüyen bir parti olduğunu vurguladı. Diyarbakır’ı ve Türkiye’yi geleceğe taşımaya devam edeceklerini belirten Ocak, “Hep birlikte Türkiye Yüzyılı’nı inşa edeceğiz,” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.