Dolar 32,4854
Euro 34,7086
Altın 2.412,08
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

AK Partili Aydın: “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni Kazanacağız”

AK Partili Aydın: “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni Kazanacağız”
REKLAM ALANI
6 Temmuz 2023 09:49
308

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, il binasında düzenlediği aylık basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Partinin il binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Aydın, Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunda Recep Tayyip Erdoğan’ın milletin teveccühüyle yeniden Cumhurbaşkanlığı’na seçildiğini anımsattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde güçlü bir hükümet kurulduğunu belirten Başkan Aydın, 14 Mayıs seçimlerinde oyunu artıran tek il teşkilatının Diyarbakır olduğunu ve Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçiminde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na oy kaybettiren tek ilin yine Diyarbakır olduğunu söyledi.

Diyarbakır’da bazı devlet okullarının öğrenci kayıtları için para aldığının sorulması üzerine Aydın, okulları rant kapısına çevirmeye çalışanlara izin vermeyeceklerini belirtti.

Başkan Aydın, ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu yeni kabineyle ilgili olarak da Kürtlere ve Güneydoğu’ya ne kadar önem verdiğini gösterdiğini açıkladı.

AK Partili Aydın, “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini biz kazanacağız” şeklinde iddialı bir açıklama da yaptı.

“BÜROKRATLARI GENEL MERKEZE ŞİKAYET ETTİK”

Aydın, ayrıca son bir buçuk sene içerisinde kendilerine uzak durmaya çalışan ve yolun kenarına arabasını çekerek selektör yapan bazı bürokratların millete hizmet etmek yerine zarar verdiğini, hangilerinin işini yaparak hizmet etmeye çalıştıklarını kayıt altına aldıklarını ve bunları genel merkeze şikayet ettiklerini, yeni dönemde güçlü iktidar, güçlü hükümetle millete hizmet yolunda büyük hizmetler yapacaklarını aktardı.

“KILIÇDAROĞLU KAZANSAYDI ÖZDAĞ İÇİŞLERİ BAKANI, AKŞENER CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLACAKTI”

HDP’nin desteklediği Millet İttifakı’nın seçimi kazanması durumunda Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Ümit Özdağ’ın İçişleri Bakanı olacağını belirten Aydın, “Şuan, AK Parti’nin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya. Millet ittifakı kazansaydı İçişleri Bakanı Ümit Özdağ olacaktı. Kürtler bunu hak etmiyor. Bu topraklar bunu hak etmiyor. HDP, Ümit Özdağ İçişleri Bakanı olsun diye uğraştı, mücadele etti. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ne yaptı? Bugün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya. Bu yerel seçimde Kürt kardeşlerimizin HDP’ye, en üst perdeden ders vereceğini gösterme vaktidir” diye konuştu.

“TAHİR ABİNİN KATİLLERİ BİR AN ÖNCE ORTAYA ÇIKARILMALI”

Diyarbakır eski Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin davayı takip ettiklerini belirten Muhammed Şerif Aydın, “Bizim için hala acı ve üzücü bir hadise, birlikte görev yaptığımız bir arkadaşımızdı. Tahir abinin katillerinin bir an önce ortaya çıkması, sorumlularının belirlenmesi, kanun önünde yargılanarak hak ettikleri cezayı almaları en büyük temennimdir” diye konuştu.

“DBB’Yİ KAZANMAYA KARARLIYIZ”

Yerel seçimlerle ilgili bir soruya cevaplayan Aydın, şu ifadeleri kullandı; “Önümüzde 5 yıllık bir istikrar, atılım ve yükseliş dönemi var. Ekonomik, sosyolojik ve kültürel anlamda daha da iyi bir döneme geçileceği daha da kalkınmanın sağlanacağı, cazibe merkezi haline gelinecek 5 yıllık sürecin artık içerisindeyiz. Bu seçim sonuçlarının hemşehrilerimize, kardeşlerimize hayırlar getirmesini, huzurun ve istikrarın daha da kalıcı olmasını Allah’tan niyaz ederim. Yerel seçimlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini kazanacağız, bunu göreceksiniz. Artık HDP’ye ‘dur’ demenin vakti geldi de geçiyor. Diyarbakır’da HDP’ye oy veren bütün Kürtlere sesleniyoruz, yerel seçimlerde bu sefer AK Parti’ye oy verin ve AK Belediyeciliğin farkını görün.

“BİSMİL OLAYI İBRET OLSUN”

Son dönemde yaşanan ölümlü arazi kavgalarına da değinen Başkan Aydın, “Umarım en azından bu bizler için ibret olur. Yargılamalar uzuyor, yargı sonuçları memnun etmiyor. Uzun süren yargılama süreci hala ülkenin sorunu. Biraz daha insanların fedakâr olması lazım, arazi kavgaları benim gördüğüm kadarı ile gurur meselesidir. Umarım çok acı çektiğimiz bu konu yeterli bir ibret olmuştur” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.