Dolar 32,2104
Euro 34,7376
Altın 2.450,73
BİST 10.318,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 20°C
Sal 20°C

Adaylarını Tanıtan İP’li Ensarioğlu: “Ailemizin Oyları Bana Gelecek”

Adaylarını Tanıtan İP’li Ensarioğlu: “Ailemizin Oyları Bana Gelecek”
REKLAM ALANI
18 Nisan 2023 12:00
380

İYİ Parti, Diyarbakır milletvekili adaylarını basına tanıttı.

 

ARA REKLAM ALANI

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

 

İYİ Parti Diyarbakır birinci sıra adayı Vejdin Ensarioğlu, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi

 

14 Mayıs’ta yapılacak olan 28. Dönem milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için Diyarbakır’dan partisinin 1. sıra milletvekili adayı olan Vejdin Ensarioğlu, kuzeni Galip Ensarioğlu’nun AK Parti adaylığı için “Ensarioğlu ailesinin oyları AK Parti’ye gitmez, bana gelecek” dedi.

 

“ÖDÜNÇ OY İSTİYORUM”

 

Bütün Diyarbakır’ın adayı olduğunu, seçilmesi durumunda Meclis’te Diyarbakır’ı temsil edeceğini belirten Ensarioğlu, ‘Bu saatten sonra İYİ Parti rozetini çıkardım, bütün Diyarbakır’ın adayıyım. Bütün partilerden oy istiyorum. Her partinin tabanından ödünç oy istiyorum” dedi.

 

“ENSARİOĞLU AİLESİNİN OYLARININ TAMAMI BİZDE OLACAK”

 

Bir basın mensubunun “Ailenin oyları kime gidecek” yönündeki sorusunu yanıtlayan Ensarioğlu, “Bu aslında paylaştırılacak bir konu değildir. Günlerce bizi haber ettiler. Babam Salim Ensarioğlu, Vejdin Ensarioğlu oğlu böyle bir şey olur mu diye konuşuldu. Ama amcaoğlum ile ilgili hiçbir şekilde bahsedilmedi. Burada da yine adalet çıktı ortaya. 2017 yılında Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kurulduğu zaman o an itibariyle çoğulcu demokrasiden yana olan Salim Ensarioğlu görüşünü devam ettiriyordu, AK Parti’de görev yapan Galip Ensarioğlu ise Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini savunuyordu. Şuanda AK Parti ile İYİ parti arasında bir tercih olacak. 2011 yılında Salim Ensarioğlu bağımsız adaylığını koyduğu zaman Galip Ensarioğlu AK Parti’de adaydı. Ve Salim Ensarioğlu, 27 bin oy aldı. Taktir edersiniz ki Diyarbakır ve bölgemizde 27 bin oya sahip olan bir aile, eğer Salim Ensarioğlu’nun bağımsız adaylığına destek veriyorsa ve seçilemeyeceğini bile bile destek veriyorsa ailenin oyunun tamamının salim Ensarioğlu’nun arkasında olduğunu ispatlamıştır. En son 24 Haziran 2018 seçimlerinde İYİ Parti Diyarbakır’da 24 bin oy aldı. O zaman da yine ispatladık ki; İYİ Parti o zaman tanınmıyordu, bilinmiyordu. Sadece 17 ilçemizden 3 ilçemizde kurulmuştu ve seçmenimiz henüz İYİ Parti seçmeni olarak değil de şahsa ait olan seçmenimizdi. Orada da ispatladık. Evet Ailenin oyunun tamamı bizde olacak” ifadelerini kullandı.

“BAKAN NEBATİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK”

 

Programda söz alan İyi Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı Avukat Mustafa Canoruç, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin milletvekilli aday olduktan sonra AK Parti Mersin milletvekili adaylarıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda seçim çalışmaları üzerine yaptığı toplantı için yarın Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Canoruç, Bakanlık imkânlarını seçim sürecinde kullandığı gerekçesiyle Nebati hakkında ‘görevi kötüye kullanma suçu’ kapsamında suç duyurusunda bulunacak.

 

İYİ PARTİ DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ ADAYLARI KİMLERDİR?

 

1) VEJDİN ENSARİOĞLU

2) MUSTAFA ŞENAY CANORUÇ

3) ERDAL YILMAZ

4) HÜSEYİN GÜRAN

5) SEÇİL AKIN

6) MEHMET EMİN EKİN

7) AHMET BAŞARİ

8) KENAN KAYA

9) EMRULLAH ÇERİ

10) YAKUP ÖZKAYA

11) NAZIM KAYA

12) ERKAN YILMAZ

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.