Dolar 34,2435
Euro 37,0999
Altın 3.007,29
BİST 8.654,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 19°C
Cts 20°C

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Osmanlı Vakıflarındaki Hayır Şartlarını Yaşatmaya Devam Ediyor

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Osmanlı Vakıflarındaki Hayır Şartlarını Yaşatmaya Devam Ediyor
REKLAM ALANI
10 Ekim 2024 18:02
195

Osmanlı İmparatorluğu’nun toplumsal yapısında önemli bir yere sahip olan vakıf geleneği, aradan geçen yüzyıllara rağmen toplumda yaşatılmaya devam ediyor.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

1813 yılında kurulan Feyzi Efendi bin Hasan Vakfı, bu köklü geleneğin günümüze taşınan örneklerinden biri olarak dikkat çekiyor. Vakfın senedinde yer alan “Diyarbakır’daki hastalara her Cuma mevsim meyveleri dağıtılması” şartı, Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü Hakan Demir ve Başhekim Ethem Bahri Anlı’yla birlikte hastanede tedavi gören hastalar ve yakınlarına, vakfiye şartı doğrultusunda cömertçe meyve dağıtıldı.

 

Bu tür etkinlikler, yalnızca yardım faaliyetleri olmanın ötesinde, Osmanlı vakıflarının hayırseverlik anlayışının modern dünyada nasıl sürdürüldüğünü de gösteriyor. Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü Hakan Demir, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü bu tür projelerin, topluma iyilik ve şefkatin yeniden hatırlatılması anlamında büyük önem taşıdığını belirtti. Demir, vakıf geleneğinin toplumsal bağları kuvvetlendiren önemli bir miras olduğunu vurgulayarak, “Yardımın büyüğü küçüğü olmaz, önemli olan gönülden gelmesidir” dedi.

Mazbut vakıfların şartlarını yerine getirme konusunda titizlikle çalışan Vakıflar Genel Müdürlüğü, bu etkinlikle hem hastaların ve hasta yakınlarının moralini yükseltmeyi hem de Osmanlı’nın yardımlaşma ve hayır kültürünü yaşatarak bu geleneğin sürdürücüsü olmayı amaçlıyor. Hijyen koşullarına uygun şekilde hazırlanan meyveler, hastane personelinin desteğiyle dağıtıldı ve yüzlerde tebessüm yarattı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.