Dolar 34,2435
Euro 37,0999
Altın 3.007,29
BİST 8.654,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 19°C
Cts 20°C

Diyarbakır Mobilyacılar Çarşısı’nın Lansmanı Yapıldı!

Diyarbakır Mobilyacılar Çarşısı’nın Lansmanı Yapıldı!
REKLAM ALANI
22 Eylül 2024 12:24
200

Diyarbakır Mobilyacılar İş İnsanları Derneği tarafından kurulacak Mobilyacılar Çarşısı’nın lansmanı yapıldı. Diyarbakır’ın merkezinde, bölge ekonomisine can suyu olacak Diyarbakır Mobilyacılar Çarşısı projesi hayata geçiyor.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi’nde yapılan lansman tanıtımına DİMOB Başkanı Erdem Elbir, Diyarbakır Vali Yardımcısı Ömer Coşkun, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, OSB Başkanı Mustafa Fidan, DİKO Başkanı Mehmet Yüksel, Diyarbakır Mobilyacılar Çarşısı – Helia Ticaret Merkezi Yatırımcısı iş insanı Helin Akyıl, DİSİDER Başkanı Şeyhmus Akbaş, iş insanı Ahmet Arancak, Burç Baysal ve kentteki iş insanları katıldı.

“BU MERKEZ, YENİ BİR PAZAR NOKTASI OLACAK”

DİMOB Başkanı Erdem Bilir, bu projenin on yılı aşkın bir süredir hayata geçirilmesi beklenen bir proje olduğunu dile getirerek; “Bu merkez, Diyarbakır’ı mobilya ticaretinin merkezi haline getirecek. 10’dan fazla şehirden ve komşu ülkelerden ticaret akışını sağlayarak istihdam oluşturacak. Bu merkez, yeni bir pazar noktası olacak ve şehrin üretim kapasitesini artıracak.” dedi.

“DİYARBAKIR, BİRÇOK SEKTÖR İÇİN FIRSATLAR SUNUYOR”

DİMOB tanıtım lansmanında konuşan DTSO Başkanı Mehmet Kaya; “DİMOB, şehrin ekonomik potansiyelini artıracak bir adımdır. Bu tür merkezler oluşturmak bölgenin kalkınması açısından kritik bir öneme sahiptir. Diyarbakır, birçok sektör için fırsatlar sunuyor. Bu dönüşüm, sizlerin katkısıyla gerçekleşebilir. Mobilya ve ahşap sektörü, şehirde hızla gelişen alanlardan biri” diye konuştu.

Diyarbakır Mobilyacılar Çarşısı – Helia Ticaret Merkezi Yatırımcısı iş insanı Helin Akyıl, projenin aynı zamanda bölgede girişimcilik ruhunu canlandıracağını ve kadın girişimciliğin gücünü simgeleyeceğini söyledi.

Helia Ticaret Merkezi’nin bir etabı olarak bölge ekonomisi ve istihdamına büyük katkı sağlayacak Diyarbakır Mobilyacılar Çarşısı, 170 bin metrekare alana yayılan, 121 mağaza ve 30 adet depodan oluşan bu çarşı Bölgenin tüm mobilya ve beyaz eşya ihtiyacını karşılayacak. Büyüklüğü ve çeşitliliğiyle dikkat çeken Diyarbakır Mobilyacılar Çarşısında 488 m²’den 2000 m²’ye kadar genişleyebilen dükkânlar, farklı büyüklüklerdeki işletmeler için uygun çözümler sunuyor.

Mobilya mağazalarının yanı sıra, beyaz eşya, halı, perde, avize ve ev aksesuarları gibi her türlü ihtiyacı karşılayacak anahtar teslim evlilik konseptiyle bölge halkının hizmetinde olacak Proje, sadece ticari bir merkez olmanın da ötesine geçiyor.

“GÜNEYDOĞU’YA İLK SANAYİYİ GETİREN İN İNSANININ KIZIYIM”

Kadınların ekonomik hayatta daha fazla yer alması ve bölge istihdamının artırılması için atılan bu adım ile Güneydoğu Anadolu’nun ticari potansiyelini canlandırmaya kararlı olduklarını belirten Akyıl, bölge ekonomisine katkıda bulunarak binlerce kişiye iş imkânın sağlayacaklarını söyledi. 1990’lı yıllarda Güneydoğu ilk Sanayiyi getiren Mustafa Akyıl’ın kızı olduğunu belirten Helin Akyıl, “Diyarbakır’a yatırım yaparak bölge ekonomisi ve istihdamına katkıda bulunarak ilimizde kalıcı bir eser bırakmak en büyük amacımızdır” dedi.

Akyıl, Diyarbakır Mobilyacılar Çarşısının 100 bin m²’lik kapalı depo alanıyla işletmelerin stok yönetimi ihtiyaçlarına cevap vereceğini ve Projede alışveriş yapan ailelerin dinlenebileceği cafe ve restoranlar, çocuk oyun alanları ve çevre illerden gelenler için otel konaklama imkânları ile konforlu bir alışveriş deneyimi sunacaklarını sözlerine ekledi.

“KENTİMİZİN EKONOMİK GELİŞİMİ İÇİN YAPILACAK ÇALIŞMALARI DESTEKLEYİCİSİ OLACAĞIZ”

Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi’nde bulunan Mobilyacılar Çarşısı’nın lansmanında konuşan Eş Başkan Bucak, bu kadim kentte Mobilyacılar Çarşısı gibi önemli bir projenin lansman töreninde bulunmaktan onur duyduğunu ifade etti. Eş Başkan Bucak, şunları dile getirdi: “Eş Başkan Bucak, konuşmasına şöyle devam etti: “Bizler, Büyükşehir Belediyesi ve tüm ilçe belediyelerimiz olarak bu gibi yatırımların ortaya çıkmasında bu gibi çalışmaların birlikteliklerin ticaret birlikteliklerin kentimiz için kentimizin ekonomik ortamı için geliştirici tüm çalışmaların yanında olacağız, destekleyicisi olacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak kapsayıcı ve olumlu tutum ve tavrımızı sürdüreceğiz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.