Dolar 34,0213
Euro 38,0594
Altın 2.833,01
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Mardin’de Mevlid Kandili Etkinliğine 3 Bin Kişi Katıldı

Mardin’de Mevlid Kandili Etkinliğine 3 Bin Kişi Katıldı
REKLAM ALANI
15 Eylül 2024 15:01
92

Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Mevlid Kandili vesilesiyle Sultan Şeyh Musa Külliyesi’nde 3 bin kişinin katıldığı yemek organizasyonu düzenlendi.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Sultan Şeyh Musa Külliyesi’nde düzenlenen etkinliğe Mardin Vali yardımcısı Hasan Kurt, Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü Hakan Demir ve 3 bin vatandaş katıldı.

İslam dünyasında büyük manevi önemi olan Mevlid Kandili, Hz. Muhammed’in doğumunu anmak için kutlanan özel bir gece olarak kabul edilen etkinlikte, katılımcılara hem dini hem de toplumsal açıdan anlamlı bir deneyim sundu. Sultan Şeyhmus Külliyesi’nde toplanan katılımcılar, Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif tilavetleri dinleyerek geceyi huşu içinde geçirdi. Külliye içinde dört farklı noktada yemek ve ikramlar dağıtıldı.

Bölge halkı ve misafirlerin yoğun katılımıyla şenlik havasında geçen etkinlik, Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün toplumun manevi değerlerine verdiği önemi gösterdi. Bu tür etkinlikler, birlik ve beraberliği güçlendirirken, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün kültürel ve manevi değerleri koruma çabalarının bir parçası olarak öne çıkıyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.