Dolar 34,1598
Euro 38,0962
Altın 2.898,30
BİST 9.665,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Çar 23°C
Per 27°C
Cum 29°C
Cts 28°C

Diyarbakır’da Muhtarlık Kavgasıyla Başlayan Husumet, Barışla Sonuçlandı!

Diyarbakır’da Muhtarlık Kavgasıyla Başlayan Husumet, Barışla Sonuçlandı!
REKLAM ALANI
29 Haziran 2024 17:27
180

Diyarbakır’da 4 yıl önce muhtarlık kavgası nedeniyle iki aile arasında başlayan husumet, bugün barışla sonuçlandı. HÜDA PAR’ın arabuluculuğuyla bir husumet daha sona erdi.
(HABER: SEYFETTİN EKEN)
Çınar ilçesinde 4 yıl önce yaşanan Turgut ve Kaplan aileleri arasında muhtarlık seçimi sonrası tartışma çıktı. Çıkan tartışma, silahlı kavgaya dönüştü. 1 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı kavgada Turgut ve Kaplan aileleri arasında husumet başladı. Ölümle sonuçlanan kavganın ardından başlayan husumet, Hür Dava Partisi(HÜDAPAR) ve Badıkan Aşireti Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BAD-DER)’in arabuluculuğuyla barışla sonuçlandı. Barış yemeğinde bir araya gelen iki ailenin mensupları, Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek yemin etti, ardından misafirlere barış yemeği ikram edildi.

ARA REKLAM ALANI

Barışma törenine HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç, HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Vedat Turgut, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Zeynul Abidin Gülsever, Badıkan Aşireti Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BAD-DER) Genel Başkanı Mustafa Demir, husumetli aileler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Programda bir konuşma gerçekleştiren HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç, “Dört yıl süren husumeti sona erdirerek, barışı sağladığımız için mutluyuz. Bu barışın, bölgemizdeki diğer anlaşmazlıklar için de örnek olmasını umuyoruz. Barış ve huzur içinde bir toplum için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Turgut ve Kaplan aileleri arasındaki bu barış, sadece iki aile için değil, bütün toplum için büyük bir kazançtır. Diyarbakır’da ve tüm bölgemizde barış ve huzur ortamının güçlenmesi için bu tür çabaların artmasını temenni ediyoruz.” dedi.


BAD-DER Başkanı Mustafa Demir, barış sürecinin başarıya ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Demir, “Bizler, toplumsal barış ve huzur için çalışmaya devam edeceğiz. Turgut ve Kaplan ailelerinin barışa katkı sağlaması, bizler için büyük bir mutluluktur. Bu barış, toplumda huzur ve güvenin artmasına vesile olacaktır” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.