Dolar 34,0756
Euro 38,0651
Altın 2.834,29
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Yağmurlu
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Bismil’de 9 Kişinin Öldüğü Arazi Kavgasında Taraflar, Törenle Barıştırılacak!

Bismil’de 9 Kişinin Öldüğü Arazi Kavgasında Taraflar, Törenle Barıştırılacak!
REKLAM ALANI
30 Mayıs 2024 08:53
351

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde 15 Haziran 2023 tarihinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle Taş ve Alyamaç aileleri arasında çıkan ve 9 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de yaralandığı kavgada taraflar barıştırılacak. 

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Olay, 15 Haziran 2023 sabahı, Bismil ilçesinin kırsal Serçeler Mahallesi’nde meydana geldi. Alyamaç ve Taş aileleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışma, kavgaya dönüştü. Taş ailesinden Orhan Taş, Serhat Taş, Halil Taş ve Mehmet Can Taş ile Alyamaç ailesinden Mehmet Emin Alyamaç, Selim Alyamaç, Muhammed Alyamaç, Yunus Alyamaç ve Ömer Alyamaç hayatlarını kaybetti, Ahmet Alyamaç ve M.A. ise yaralandı.

Ulusal ve uluslararası basında geniş yer bulan kavga Bismil ilçesi Serçeler (Şıdada) Mahallesi’nde meydana geldi. Taş ve Alyamaç ailesi mensupları, kanaat önderleri ve barış elçilerinin yoğun çabaları sonucu yapılan Barış Protokolü ile barışa ikna edildi.

31 Mayıs 2024 Cuma günü Bismil ilçesinde bulunan bir düğün salonunda gerçekleştirilecek olan barış törenine Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Ak Parti Diyarbakır milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu, ilçedeki siyasi parti temsilcilerinin tümü, kanaat önderleri ve vatandaşların da olduğu 1200 kişinin katılacağı yemekte Taş ve Alyamaç ailelerinin mensupları barıştırılacak.

Barışma için çok büyük mücadele verildiği iddia edilen Bismil Kanaat Önderleri Derneği Başkanı Hasan Vural, törenle ailelerin barıştırılarak ilçede sükunetin sağlanacağını ifade etti. Başkan Vural, yaptığı açıklamada; “İlçemizde geçen sene tasvip etmediğimiz vahim olay olarak niteleyebileceğimiz kan davası başladı. Barış elçileri olarak gece gündüz demeden çalıştık ve çok şükür her ili ailemizin mensuplarını barışa ikna ettik. Yapacağımız barış törenine ilçemizde bulunan siyasi parti temsilcileri olmak üzere 1200 kişinin katılacağı bir barış törenimiz olacak. 15 Haziran 2023 tarihinde Şidadi (Serçeler) Köyü ile Sarıhüseyin Mezrası’nda, Taş ve Alyamaç ailesi arasında başlayan kavgada 9 kişi hayatını kaybetti, kadınlar dul, çocuklar ise yetim kaldı. Yapacağımız bu barış töreninin ardından İnşallah bundan sonra ilçemizde bu tür kavgalar olmaz” dedi.

“AİLELER ARASINDA BARIŞ PROTOKOLÜ YAPTIK”

Bismil Kanaat Önderleri Derneğinin sadece Bismil’de değil bölgede de ses getiren çalışmaları olduğunu vurgulayan Başkan Vural, “Biz dernek olarak halkımızın huzur ve barış içinde yaşamasını istiyoruz. Kanaat önderi tarafsız bir dernek olup, Cuma günü barış törenine valimiz, kaymakamımız, alay komutanı, ve bu barış için uğraşan milletvekillerini de davet ettik. Cuma günü emniyet güçleri ve Kaymakamlığımız barış töreninde her hangi bir olaya sebebiyet vermemek için geniş güvenlik önlemleri alacak. Her iki taraftan da firari şüpheliler de o gün teslim olacak. Ayrıca yaptığımız barış protokolü ile ilçemizde Sarıhüseyin Mezrası mahalle olacak ve bu barış töreni nezdinde ilçemizde tamamen huzur ve sükunet ortamı sağlanacaktır inşallah” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.