Dolar 34,0730
Euro 38,0869
Altın 2.834,88
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Yağmurlu
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

DEM Parti, Diyarbakır’da Halk Buluşması Gerçekleştirdi

DEM Parti, Diyarbakır’da Halk Buluşması Gerçekleştirdi
REKLAM ALANI
18 Mayıs 2024 20:30
221

Kobani olayları olarak bilinen, 6-8 Ekim 2014’te 37 kişinin yaşamını yitirdiği olaylara ilişkin, aralarında eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu 18’i tutuklu, 108 sanığın yargılandığı davada verilen cezalara tepki gösteren Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) tarafından 3 ilde halk buluşmaları gerçekleştirildi.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

HDP’li siyasetçilere verilen cezalara tepki göstermek amacıyla Dağkapı Meydanı’nda gerçekleşen halk buluşmasına, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, DEM Parti Mardin milletvekilleri Saliha Aydeniz ve Beritan Güneş Altın, DEM Parti Van Milletvekili Sinan Çiftyürek, DEM Parti İl Eş Başkanı Abbas Şahin, DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Mehmet Şirin Gürbüz, DEM Parti Derik Belediye Eş Başkanı Cengiz Temelli, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Ayşe Serra Bucak Küçük ve Doğan Hatun ile Diyarbakır’daki DEM Partili ilçe belediye eş başkanları ve vatandaşlar katıldı.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, İstanbul’dan gelerek katıldığı buluşmada, “Bu haksızlığa, hukuksuzluğa baş kaldıran ve boyun eğmeyen Kürt halkıyla dayanışmak için buradayım. Bu iktidar, bizi bölerek ve düşmanlaştırarak kendi koltuğunda oturmaya çalışıyor. Ancak, Kobani Kumpas Davası’nda ve diğer baskılarda, Türkiye’nin dört bir yanında devrimciler ve yurtseverler olarak Kürt halkının kaderiyle kaderlerimizi birleştirdik. Hep birlikte mücadele etmeye kararlıyız. Diyarbakır’da, Van’da, Şırnak’ta, Dersim’de insanlar özgür değilse, İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de kimse özgür olamaz. Bu iktidarın Gezi direnişine ve Kobani’ye düşmanlığı, halklarımızın bir araya gelip direndiğinde bu iktidarın sona ereceğini bildiğindendir” dedi.

DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Bugün Türkiye’de değişmeyen bir devlet aklını ve iktidar izleminin kararını protesto ediyoruz. Kimse Kobani’de hukukun işlediğini söyleyemez. Kobani Kumpas Davası, Kürt halkına ve Türkiye’de demokratik yaşama karşı kurulmuş bir kumpastır. Bu karar, İŞİD ile ortak çalıştığınızın bir göstergesidir. Kobani düşmedi, ama İŞİD kaybetti. Bu gerçeği kabul etmek ve yüzleşmek gerekiyor. Sayın Abdullah Öcalan, 25 yıldır ağır tecrit koşullarına rağmen, barış mücadelesinden vazgeçmemiştir” diye konuştu.

Toplanan vatandaşlar, yapılan konuşmaların ardından sessizce dağıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.