Dolar 32,3972
Euro 34,6274
Altın 2.392,68
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

İHD: “Amedspor’a Yönelik Nefret Söylemini ve Saldırıyı Kınıyoruz”

İHD: “Amedspor’a Yönelik Nefret Söylemini ve Saldırıyı Kınıyoruz”
REKLAM ALANI
2 Ekim 2022 15:10
1.731

İHD Diyarbakır Şubesi, dün oynanan TFF 2.Lig Beyaz Grupta oynanan Afjet Afyonspor ile Amedspor arasındaki maç öncesi Afyon İl Jandarma Komutanı Yılmaz Kırgel’in kullandığı nefret dilini kınadı.

 

ARA REKLAM ALANI

İnsan Hakları Derneği olarak, her türlü ırkçı ve ayrımcı yaklaşım ile nefret söylemine karşı kentimizin değerli takımı Amedspor un yanında olmaya devam edeceklerini belirten İHD Diyarbakır Şubesi’nden yapılan açıklamada; “Amedspor, Türkiye’de güvenlikçi politikaların ve söylemin etkisi ile ayrımcılığa uğramış, nefret söylemlerine maruz kalmıştır. Kulüp, çok sayıda deplasman maçında ırkçı ve militarist tezahüratlarla karşılaşmış, bazılarında futbolculari ve yöneticileri darp edilmiştir. Fiziki saldırılar yanısıra idari ve adli cezalarla takıma yönelik haksız tutum sürdürülmüştür. Keyfi bahanelerle hakkında soruşturmalar başlatılmış, sayısız kez seyircisiz oynama ve para cezalarına çarptırılmıştır. Amedspor kulübüne verilen cezalara ilişkin başvurular iç hukukta takım aleyhine yorumlanmasına karşın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşınan bir başvurusunda ise mahkeme; kulübe verilen para cezasının haksız olduğuna hükmederek ihlal kararı vermiştir. Son olarak, Amedspor’un 01.10.2022 tarihinde Afyonspor ile oynayacağı müsabaka öncesinde Afyonspor futbol takıming antrenmanını ziyaret eden Afyon 1 Jandarma Komutanı Yılmaz KIRGEL’in Halkı Kin ve Düşmanlığa Alanen Tahrik veya Aşağılama suçu işlediği bazı ifadeleri basına yansımıştır. Yılmaz KIRGEL konuşmasında; Amedspor’u, geçtiğimiz hafta Mersin’de Polis Okuluna yapılan saldırının faili gibi lanse etmiş, kentimizin spor kulübünü bu yaklaşım üzerinden hedef göstermiştir. Sürekli olarak ayrımcı bir dile maruz kalan, nefret söylemleri ile ötekileştirilen, çeşitli tarihlerde ciddi fiziksel saldırılara maruz kalan bir spor camiasının askeri bir yetkili tarafından ırkçı söylemlerle hedet gösterilmesi kabul edilemez bir durumdur. Halkı kin ve düşmalığa tahrik suçunu alenen işlediği sabit olan bu şahıs hakkında derhal etkili bir soruşturma başlatılması, icra etmiş olduğu görevinden el çektirilmesi, toplumsal infiale yol açabilecek bu tür nefret söylemlerine müsamaha gösterilmemesi, yeni saldırı ve mağduriyetlerin yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir” denildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.