Dolar 32,4786
Euro 34,8322
Altın 2.442,76
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 17°C

9 Kişinin Öldüğü Arazi Kavgasının Baş Şüphelisi Olan Firari Sanık,10 Ay Sonra Yakalandı!

9 Kişinin Öldüğü Arazi Kavgasının Baş Şüphelisi Olan Firari Sanık,10 Ay Sonra Yakalandı!
REKLAM ALANI
14 Nisan 2024 14:01
90

Diyarbakır’da geçen yıl yaşanan arazi anlaşmazlığından kaynaklanan ve 9 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin yaralandığı silahlı kavganın baş şüphelisi Behçet Taş, Batman’da yakalandı. Gözaltına alınan Taş, tutuklandı.

Olay, 15 Haziran 2023 sabahı, Bismil ilçesi kırsal Serçeler Mahallesi’nde meydana geldi. Alyamaç ve Taş aileleri arasında arazi anlaşmazlığından kaynaklanan tartışma kavgaya dönüştü. Bu kavga sonucunda Orhan Taş, Serhat Taş, Halil Taş, Mehmet Can Taş, Mehmet Emin Alyamaç, Selim Alyamaç, Muhammed Alyamaç, Yunus Alyamaç ve Ömer Alyamaç hayatını kaybetti, Ahmet Alyamaç ve M.A. yaralandı. Jandarma ekipleri kavgaya müdahale ettiğinde, üzerlerine de ateş açıldı.

ARA REKLAM ALANI

Olayın ardından Cumhuriyet Başsavcılığı, toplamda 31 şüpheli hakkında hazırladığı 151 sayfalık iddianameyi sunarak, 12’si tutuklu, 10’u firari ve daha önce serbest bırakılan 9 kişi hakkında dava açtı. İddianamede, 26 şüpheli hakkında ‘Tasarlayarak kasten öldürmek’ suçundan 5’er kez ağırlaştırılmış müebbet ceza talep edilirken, diğer suçlamalar için de ceza istendi.

Firari olarak aranan baş şüpheli Behçet Taş’ın Batman’da olduğu ihbarı üzerine, Diyarbakır ve Batman Jandarma Komutanlığı ekipleri operasyon düzenledi ve Taş yakalandı. Behçet Taş, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.