Dolar 32,5875
Euro 34,8655
Altın 2.496,07
BİST 9.694,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

Memur-Sen’li Ensarioğlu: “14 Mayıs’ta Tercihimiz Cumhur İttifakından Yana Olacak”

Memur-Sen’li Ensarioğlu: “14 Mayıs’ta Tercihimiz Cumhur İttifakından Yana Olacak”
REKLAM ALANI
27 Nisan 2023 14:05
488

İl Divan toplantısında konuşan Memur-Sen Diyarbakır İl Temsilcisi Nurhak Ensarioğlu, taban olarak AK Parti tabanı ile aynı olduklarının altını çizerek, “Biz Reisimizi (Recep Tayyip Erdoğan’ı) yine başkan yapacağız.6’lı masanın tabanı neyse biz onların tam tersi bir tabana sahibiz. Biz halkımızın tabanıyız” dedi.

 

ARA REKLAM ALANI

Memur-Sen Diyarbakır İl Temsilciliği İl Divan Toplantısı düzenlendi. Öğretmenevi konferans salonunda düzenlenen İl divan toplantısına Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Mehmet Galip Ensarioğlu, AK Parti İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, Memur-Sen İl Başkanları, Memur-Sen’e bağlı Diyarbakır Şube Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Öz Sağlık-İş Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Aközüm ve çok sayıda üye katıldı.

ENSARİOĞLU: “İHANETÇİLERİN VE ÇETELERİN YANINDA ASLA OLMADIK, OLMAYACAĞIZ”

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Divan Toplantısının açılış konuşmasını yapan Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Memur-Sen’in her zaman mazlumun yanında olduğunu ifade ederek, “Irkını, dinini, dilini ve mezhebini sormaksızın gerek ülke içinde gerekse de ülke dışında mazlumun sesi olmuştur. Biz Memur-Sen’in birer neferleri ve yolcularıyız. Memur-Sen hiçbir zaman haksızın, ülkesine ihanet edenin, çetelerin yanında olmamıştır. Sendikacılık adı altında kepenk kapatanlar, kaldırım taşı sökenlerle asla bir olmadık. Memur-Sen’in devletine, milletine, ay yıldızla bayrağına ve ezanına dil uzatanları asla affetmemiştir. Memur-Sen her zaman kamu çalışanlarının haklarını korumuştur. Diyarbakır’daki tüm kamu kurum ve kuruluşlarda yetkili sendikayız. Bu yetki üyelerimize ve çalışmalarına borçluyuz. Genelde ise 1 milyonun üzerindeki üyesiyle Türkiye’nin dört bir yanında Memur-Sen’in haykırışını, çalışmalarını hepimiz görüyoruz” diye konuştu.

 

“BİZ REİSİMİZİ YİNE BAŞKAN YAPACAĞIZ”

 

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerine de değinen Ensarioğlu, “Memur-Sen 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde tavrını ve dik duruşunu gösterecektir. 6’lı masa 8 ayaklıdır. Memur-Sen, Terör örgütleriyle iş tutanların her zaman olduğu gibi karşısındadır. Son 20 yıldır bütün Türkiye’de olan güzel çalışmalarda Memur-Sen’in mutlaka katkısı vardır. Ulaşım, sağlık, tarımda yapılan çalışmalardan payımız vardır. Memur-Sen taban olarak AK Parti’nin tabanı ile aynıdır. Biz Reisimizi (Recep Tayyip Erdoğan’ı) yine başkan yapacağız.6’lı masanın tabanı neyse biz onların tam tersi bir tabana sahibiz. Biz halkımızın tabanıyız. Biz haktan ve mazlumdan yanayız” ifadelerini kullandı.

 

İl Divan toplantısında, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ve AK Parti İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın’ın da birer konuşma yaptı.

ESEN: “ÖRGÜTLÜ GÜCÜN BÜYÜMESİ GEREKİR”

 

Daha sonra söz alan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, 7’nci Dönem Toplu Sözleşmede kamu görevlilerinin hakkını en iyi şekilde alabilmesi için örgütlü gücün büyümesi gerektiğine vurgu yaptı.

 

15 Mayıs’a kadar tüm teşkilatın yoğun bir çalışmayla üye artışına katkı sunması gerektiğini belirten Esen, yeni dönemde Memur-Sen’in pek çok önemli hedefinin olduğunu belirtti.

 

Esen, toplu sözleşmede ve ilgili sosyal mekanizmalarda önemli sorun alanlarının çözümü için uğraşacaklarını belirterek, “Kamu görevlileri için kazanım üretmemizi yavaşlatan 4688 sayılı Kanun’da gerekli değişikliklerin yapılmasını sağlayacağız. Toplu sözleşmenin kapsamının genişletildiği, tutanak düzenine geçildiği, sürenin artırıldığı, hakem Heyeti aritmetiğinin düzeltildiği bir yasayı mutlaka bu ülkeye kazandıracağız.” dedi.

 

“TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR SEÇİM ATMOSFERİNE GİRDİ”

 

Türkiye’nin önemli bir seçimin atmosferine girdiğini ifade eden Esen, “İşgal girişimlerine, kumpaslara, kalkışmalara rağmen Türkiye dış politikada, terörle mücadelede neler yaptı bir düşünelim. Bölgesinde ameliyat yapmaya çalışanlara karşı, akılcı ve onurlu politikalarla nasıl durduğunu da şöyle bir düşünelim. Küresel kriz ortasında güçlü ve istikrarlı bir yönetime ihtiyacımız var. Türkiye, birilerinin yazdığı reçetelerle yönetilemeyecek kadar da büyüdü. Şimdi birileri çıkmış, o deli gömleğini size yeniden giydireceğiz, bizim reçetelerimizi kabul edin diyor. Biz o deli gömleğini bir daha asla giymeyeceğiz.” açıklamasında bulundu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.