Dolar 32,3373
Euro 34,9659
Altın 2.325,93
BİST 9.103,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

KAMİAD’dan Özel Sektöre ‘Seçim’ Çağrısı

KAMİAD’dan Özel Sektöre ‘Seçim’ Çağrısı
REKLAM ALANI
6 Mayıs 2023 11:38 | Son Güncellenme: 6 Mayıs 2023 11:41
247

Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanlar Derneği (KAMİAD) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nedim Şimşek 14 Mayıs Genel Seçimlerinde özel sektörde çağrıda bulunarak çalışanların 13-14 Mayıs’ta yasal izinli sayılmalarını söyledi.

Şimşek yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı, “Seçim çağdaş demokrasilerde yöneticilerin belirlenmesi açısından başvurulan en önemli araçtır. En genel tanımıyla yönetilenlerin verecekleri oylarla yönetime aday olan kişiler arasında bir seçim yapmaları esasına dayanır. Dolayısıyla demokratik bir toplumun varlığı ve işleyişi açısından seçim yöntemi en vazgeçilmez unsurdur. Demokratik bir seçim için de yöneticilik görevine birden çok adayın talip olması, adaylıkların engellenmemesi, seçim kampanyalarının serbestçe sürdürülebilmesi, seçmenlerin de hür iradeleri ile sandığa giderek oy kullanmaları gerekmektedir.

ARA REKLAM ALANI

DEMOKRASİNİN EN TEMEL UNSURU SEÇME VE SEÇİLME ÖZGÜRLÜĞÜDÜR 

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçim demokrasinin işleyişi, katılımcı yönetişim anlayışı açısından son derece önemlidir. Bu seçimde bir ilk gerçekleştirilecek olup, hem Cumhurbaşkanı, hem de 600 üyeden oluşacak Türkiye Büyük Millet Meclisinin 28. dönem milletvekilleri seçilmiş olacak. Bu seçimde halkın vereceği oylarla ortaya koyacakları tercih bir anlamda Türkiye’nin 2023 sonrası yönetim sistemini de belirleyen bir seçim olacaktır. Dolayısıyla her bir bireyin özgür iradesiyle sandıklara giderek yine kendi özgür iradeleri ile oy kullanmaları demokrasinin en önemli unsuru olduğu kadar temel insan hakları açısından da önemlidir. Bizler bu ülkenin ekonomisine katkı sunmak için çabalayan kamuya iş yapan ve özel sektör müteahhitlerini bünyesinde örgütleyen sivil toplum örgütleri olarak 14 Mayıs 2023 seçimlerine büyük bir önem atfediyoruz.”

‘İŞÇİLERİMİZİN SEÇME HAKKINI DESTEKLEYELİM’

Bu anlamda; 14 Mayıs 2023 günü yapılacak seçimlerde çalışanlarınızın demokratik haklarını kullanarak oy verebilmelerini sağlamak için 13 ve 14 Mayıs 2023 tarihlerinde yasal izinli sayılmaları, şantiyelerde bulunan işçilerin de seçim bölgelerine ulaşmalarının sağlanmasını konusunda başta üyelerimiz olmak üzere, kamu ve özel sektörde faaliyet yürüten bütün iş insanlarına, müteahhitlere ve taşeron firmalarına çağrıda bulunuyoruz. Seçme ve seçilme hakkı her bir bireyin temel hakkıdır, bu hakkı çalışanlarımıza tanıyalım.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.