Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

HDP’li Buldan: “Erdoğan Kazanırsa Toplum Nefessiz Kalacak”

HDP’li Buldan: “Erdoğan Kazanırsa Toplum Nefessiz Kalacak”
REKLAM ALANI
26 Mayıs 2023 21:22
195

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin Diyarbakır’da düzenlenen basın toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Türkiye’nin barışı için 28 Mayıs bizler için önemli bir kavşak. Sandık başına gidelim, AK Parti’yi gönderelim” dedi.

 

ARA REKLAM ALANI

Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kürt siyasetçi Ahmet Türk, Yeşil Sol Parti Milletvekilleri, yöneticileri, HDP il eş başkanları ve Yeşil Sol Parti il Eş Sözcüleri ile birlikte Diyarbakır’da bulunan bir otelde basın toplantısı gerçekleştirdi.

 

Seçimlerin ilk turunda demokratik bir sürecin yaşanmadığını aktaran HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan “Eşit şartlarda bir yarış olmadı. Bütün engellemeleri rağmen bir başarı elde ettiğimizi düşünüyoruz. Bundan sonraki süreçte Türkiye’nin barışı için 28 Mayıs bizler içi önemli bir kavşak. Biz Yeşil Sol Parti olarak ilk turdaki tavrımızı devam ettiriyoruz. Sandıklarda Kılıçdaroğlu’nu destekliyoruz. Diyarbakır halkına çağırımdır; sandık başına gidelim, AKP’yi gönderim. AKP iktidarında bir Kürt düşmanlığı ve kadın düşmanlığı var. Erdoğan’ı göndermemiz ile Demokratik yollar açılacaktır. Erdoğan kazanırsa toplum nefessiz kalır. Yeni bir yaşamın ve ülke açısından rejimi ve sitemi oynadığımızın farkında olmamız lazım. Bundan dolayı önemli ve tarihi bir seçimdir. Bu seçim bir referandumudur. Bu seçim aydınlık ve karanlık seçimidir.  Türkiye’nin kaderini değiştirecek bir seçimdir. Türkiye’nin kaderini değişmek bizim elimizde. Umut ediyor ve dinliyorum ki 28 Mayıs’ta kazanacağız. Mesele Erdoğan ve Kılıçdaroğlu değildir. Asıl mesele Türkiye’nin geleceğidir” dedi.

“ÜMİT ÖZDAĞ’IN NE DEDİĞİNE BAKMIYORUZ”

 

“Türkiye’nin barışa refaha ulaşması için Erdoğan gitmeli” ifadesini kullanan Buldan, şöyle devam etti; “Tekrar kazanırsa ne olur? Son yıllarda yaşadıklarımız bunun göstergesi. Bizler yine direniriz. Ama Türkiye toplumu nefessiz kalır. Bu yüzden tarihi bir seçim olacak. Faşizm ve demokrasi arasında bir tercih. Demokrasi ve faşizm ile aydınlık ve karanlık arasında bir tercih olacak. Türkiye’nin kaderini değiştirmek bizlerin elinde. Oyumuzu Türkiye’nin geleceğine kullanıyoruz ve sandığa sahip çıkıyoruz. Biz Ümit Özdağ’ın ne dediğine bakmıyoruz, Kılıçdaroğlu’nun ne dediğine bakıyoruz” diye konuştu.

 

“SANDIKLARI BOYKOT ETMEYİN”

 

Tarihi bir süreçten geçtiklerini söyleyen Kürt Siyasetçi Ahmet Türk, “Demokrasi için mücadele ediyoruz. Sandık başına gidin ve oylarınızı kullanın. Kullanılmayan her bir oy AK Parti’nin değirmenine su taşır. Sandıkları kesinlikle boykot etmeyin. Bizler bu ülkeye demokrasinin gelmesini istiyoruz. Tercihimizi demokrasiden yana kullanacağız. Sevgili halkımız iki tercihle karşı karşıyayız, ya faşizm ile devam edeceğiz yada bu sitemi değiştireceğiz. Bir bütün olarak sandık başında olmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

“TÜRKİYE HALKLARI ERDOĞAN’DAN BÜYÜK”

 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Buldan, ” Türkiye’de bir milliyetçilik dalgası var ama biz mücadelemizde asla vazgeçmeyeceğiz. Milliyetçi dalgasına takılmamak gerekiyor. Bunun üstesinden gelecek bir halk gerçekliği var. Erdoğan’ın bir kez daha kazanması bu kötü gidişatın devamı anlamına geliyor. İnsanlar artık gerçekten Erdoğan’ın gitmesini istiyor. Biz bu bölgede en azından insanlarımızı umutsuzluğa kapılmasın. Bu ülke hiç kimseye kalmadığı gibi Erdoğan’dan kalmaz. Türkiye halkları Erdoğan’dan büyük” dedi.

 

“KAYBETTİĞİMİZ OYLARIN MUHASEBESİNİ SEİMDEN SONRA YAPACAĞIZ”

 

Milletvekili seçimleri dair değerlendireme yapan Buldan, “Biz bölgede oy kaybetmedik. Kürtler oyunu korudu. Batıda az oranda bir oy kaybımız var. Nerede eksik yaptığımız bütün yönleriyle değerlendirip gereken ne varsa hep birlikte karar vereceğiz. Büyük baskılara rağmen Diyarbakır halkı kendi iradesine sahip çıkmıştır. Kaybettiğimizi oyların sebepleri araştıracağız ve gerekeni yapacağız” diye kaydetti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.