Dolar 32,9230
Euro 35,3990
Altın 2.465,16
BİST 10.767,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Açık
İstanbul
28°C
Açık
Çar 27°C
Per 28°C
Cum 28°C
Cts 28°C

Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Gözaltına Alındı, Yerine Kayyum Atandı

Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Gözaltına Alındı, Yerine Kayyum Atandı
REKLAM ALANI
3 Haziran 2024 14:10
164

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, Van’da gözaltına alındı. İçişleri Bakanlığı, Akış’ın görevden uzaklaştırıldığını ve yerine Hakkari Valisi Ali Çelik’in Belediye Başkan Vekili olarak atandığını açıkladı. Valilik tarafından da kentte 10 günlük yürüyüş ve gösteri yasağı kararı alındı.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden (DEM) belediye başkanı seçilen Mehmet Sıddık Akış, dün akşam saatlerinde Van’da gözaltına alındı. İçişleri Bakanlığı, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın, Anayasa’nın 127’nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi gereğince görevden uzaklaştırıldığını, Hakkari Valisi Ali Çelik’in, Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiğini bildirdi.

ARA REKLAM ALANI

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı, Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınmasının ardından bir açıklama yaptı. Açıklamada, Akış’ın görevden uzaklaştırıldığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “PKK/KCK yapılanmasında üst düzey görev aldığı, örgüt adına sözde sorgulamalar yapıp sözde vergi topladığı, yasadışı yürüyüş ve terörist cenazesi gibi eylemleri organize ederek halka ve esnafa baskı yaptığı, kepenk kapatmaya karşı çıkan esnafı PKK terör örgütü adına tehdit ettiği tespit edilmiştir. PKK Terör Örgütü’nün mahalle komisyonlarında yer aldığı, küçük yaştaki çocukları ideolojik söylemlerle kandırarak örgüte katılımını sağladığı ve Hakkari merkezinde yardım ve yataklık faaliyetlerini sürdürdüğü belirlenmiştir. Ayrıca, örgütün kırsal alanından merkeze eylem amaçlı gelen teröristleri evinde barındırdığı, PKK kamplarına giderek üst düzey örgüt mensuplarıyla görüştüğü ve vatandaşları sözde vergi adı altında haraca bağladığı da tespit edilmiştir. Bu kapsamda, Mehmet Sıddık Akış hakkında ‘Silahlı Terör Örgütünü Yönetmek’, ‘Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak’ ve ‘Örgüt Propagandası Yapmak’ suçlarından Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılamalar devam etmektedir. Ayrıca, ‘Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak’ suçundan hakkında devam eden bir soruşturma daha bulunmaktadır.”

VALİ ÇELİK, BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ OLARAK ATANDI

İçişleri Bakanlığı, Mehmet Sıddık Akış’ın görevden uzaklaştırılması sonrasında Hakkari Valisi Ali Çelik’in Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiğini duyurdu.

GÖSTERİ VE YÜRÜYÜŞLER YASAKLANDI

Hakkari Valiliği, kentte 10 günlük gösteri ve yürüyüş yasağı getirdi. Valilikten yapılan açıklamada, güvenlik, kamu düzeni ve genel sağlığın korunması amacıyla 3 Haziran 2024 saat 08.00’den 12 Haziran 2024 saat 23.59’a kadar yürüyüş, açık hava toplantıları, basın açıklamaları, oturma eylemleri ve diğer protesto eylemlerinin yasaklandığı belirtildi. Bu kararın, terör örgütlerinin planlarını bertaraf etmek ve şiddet olaylarının yaygınlaşmasını önlemek amacıyla alındığı ifade edildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.