Dolar 32,3117
Euro 34,8025
Altın 2.405,65
BİST 10.237,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C

Diyarbakırlı Doktorlar, Sessiz Yürüyüş ile İsrail’i Protesto Etti!

Diyarbakırlı Doktorlar, Sessiz Yürüyüş ile İsrail’i Protesto Etti!
REKLAM ALANI
9 Aralık 2023 18:18
418

Diyarbakır’da görevli doktorlar, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına tepki göstermek amacıyla, ‘Sessiz Yürüyüş’ düzenledi.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır’da Uluslararası Doktorlar Derneği (AID) Diyarbakır Şubesi öncülüğünde hastanelerde görev yapan doktorlar, Sur ilçesindeki Dört Ayaklı Minare’den başlayarak, farklı dillerde hazırladıkları dövizlerle Hz. Süleyman Camisi’ne kadar ‘Sessiz Yürüyüş’ düzenledi.

Grup adına açıklama yapan AID Diyarbakır Temsilcisi Doç. Dr. Eşref Araç, İsrail’in savaş suçu işlediğini ifade ederek, “İşgalci İsrail tarafından, Filistin’e karşı yapılan saldırılar 7 Ekim’de şiddetlenen çatışmalar ile yeni bir katliama dönüşmüştür. Bombardımanda tüm savaş kuralları ihlal edilerek hastaneler, okullar ve hatta Birleşmiş Milletler’in sığınakları dahi vurulmuş, 26 hastane, 55 sağlık merkezi yerle bir edilmiş, 7 binden fazla çocuk ve 5 bini kadın olmak üzere 16 binin üzerinde sivil acımasızca katledilerek şehit edilmiştir. Ayrıca 55 ambulans füzelerle vurulmuş ve 281 sağlık çalışanı şehit edilmiştir. Bunun üzerine yapılan kara harekatları ile hastanedeki sivil ve çocuklar dahi şehit edilmiş, elektrik, internet ve suyun kesildiği Gazze’de bebekler kuvöze oksijen sağlanamadığı için şehit olmuştur. Hastaneler, hastalar, doktorlar ve sağlık çalışanları gibi en insani unsurlar bile saldırı altındayken, işte biz hekimlere, sağlıkçılara büyük sorumluluk düşmektedir. Biliyoruz ki hiçbir din, ırk yahut siyasi görüş hastanelerin, hekimlerin, çocukların bombalanmasını, sağlık hakkına ulaşımın engellenmesini onaylamaz, aksine buna karşı çıkar. Nitekim uluslararası hukuka göre de bu açık bir savaş suçudur” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.