Dolar 32,5762
Euro 34,9963
Altın 2.463,44
BİST 9.886,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Diyarbakır’da ‘Espor Akademi’ Kuruluyor

Diyarbakır’da ‘Espor Akademi’ Kuruluyor
REKLAM ALANI
3 Mart 2022 14:56
1.506

Vali Münir Karaloğlu, Espor’un Diyarbakır’da yaygınlaştırılması amacıyla Karacadağ Kalkınma Ajansı ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasındaki iş birliği protokolü imza törenine katıldı.

 

ARA REKLAM ALANI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının ortak yürüttüğü projelerden biri olan Espor’un protokol töreni Karacadağ Kalkınma Ajansı hizmet binasında yapıldı.

 

Yetenekli gençlerin eğitilip profesyonel olarak Espor ekosistemine dâhil edilmesinin amaçlandığı proje ile gençlerin takım çalışması, stratejik ve analitik düşünme, hızlı karar verebilme yeteneği, el, göz ve zihin koordinasyonun geliştirilmesi gibi birçok alanda yetiştirilmesi hedefleniyor.

 

Vali Karaloğlu, lansmanda yaptığı konuşmada, Diyarbakır’daki gençler ile ilgili önemli bir iş birliği için bir araya geldiklerini söyledi.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının Espor ile ilgili 17 ilde çalışma yürüttüğünü belirten Karaloğlu, bu illerin arasında yoğun bir genç nüfusa sahip Diyarbakır’ın da olduğunu ifade etti.

 

Karaloğlu, şöyle konuştu: “Espor’un hedef kitlesi olan 13-22 yaş aralığında çok sayıda gencimiz var. Espor hayatımıza yeni girmiş kavramlardan birisi. Bu konuda çocuklar bizden daha bilgili olabilir. Ancak biz yöneticiler olarak bu alanda özellikle ailelerin bilgilendirilmesi, eğitilmesi, farkındalığın artırılması ve çocuklarının Espor platformuna girerken daha bilinçli girmesi noktasında destek sağlayacağız.”

 

Her fırsatın risklerinin de bulunduğunun altını çizen Karaloğlu, şunları aktardı: “Espor bir taraftan gençlerimiz için yeni bir iş imkanı diğer taraftan da yeni risk alanları oluşturan bir faaliyet alanı. Onun için bizim, bir taraftan gençlerimize bu işin fırsatlarını anlatırken diğer taraftan da onları risklerden nasıl uzak tutacağımızın da eğitimini vermemiz lazım.”

“Bu Alanın Dışında Kalmamız Mümkün Değil”

 

Dünyada 500 milyon seyirciye ulaştığı belirtilen Espor’un faaliyetlerinin yüzde ikisinin Türkiye’de gerçekleştiğini dile getiren Karaloğlu, konuşmasına şöyle devam etti; “Dünya’da şu anda 1.5 milyar dolarlık bir ekosistemin oluştuğu belirtiliyor. 2023 yılında bu büyüklüğün 3 milyarı bulacağı söyleniyor. Onun için bizim bu işin dışında kalmamız mümkün değil. Biz devlet olarak bunu sadece seyredersek bu alanın dışında kalırız. Bizim arzumuz bu alanın içerisinde hem ailelerimiz, gençlerimiz bilinçli bir şekilde bulunsun hem de aileler çocuklarının ne yapmak istediklerini bilsinler, anlasınlar. Onlara tereddütle yaklaşmasınlar, destek olsunlar.”

 

“Sur Gençlik Merkezi’nde Espor Akademi Oluşturuyoruz”

 

Bütün risklerden çocukları uzak tutarak, bu işi bilinçli yapabilecek bir altyapı oluşturmak üzere Sur Gençlik Merkezinde Espor Akademi oluşturacaklarını işaret eden Karaloğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

 

“Üniversitemizin de bu konuda çalışmaları var. Türkiye’de birçok üniversitede Espor kulüpleri kuruldu. Dicle Üniversitemizde de Espor Kulübü oluşturulsun. İnşallah bu protokolle beraber Diyarbakır’da Espor konusu daha iyi anlaşılacak, daha çok konuşulacak. Başta Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank ile Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

 

Vali Karaloğlu’nun konuşmasının ardından Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu iş birliği protokolünü imzaladı.

 

Törene Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali ile Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Kesen de katıldı.

 

HABER: SEYFETTİN EKEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.