Dolar 32,3769
Euro 34,7725
Altın 2.403,47
BİST 10.154,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Diyarbakır’da 4 Kadının 88 Bin TL’lik Telefonu Çalan Şüpheli Tutuklandı: Telefonu Alıp Salladı

Diyarbakır’da 4 Kadının 88 Bin TL’lik Telefonu Çalan Şüpheli Tutuklandı: Telefonu Alıp Salladı
REKLAM ALANI
27 Şubat 2024 14:34
193

Diyarbakır’da 2 farklı günde 4 kadının 88 bin TL’lik telefonunu cadde üzerinde yankesicilik yöntemiyle çalan şüpheli kameraya yansıdı. 28 suç kaydı bulunan şüpheli Mehmet A., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Mehmet A’nın bir elinde poşet ile kadının telefonunu aldıktan sonra sallayarak yürümesi de an be an kameralarca kaydedildi.

Olay, iki farklı günde Sur, Yenişehir ve Kayapınar ilçelerinde meydana geldi. Cadde üzerinde yürüyen kadınların yanına yaklaşan Mehmet A., yankesicilik yöntemi ile 4 farklı kadının 88 bin TL değerindeki 4 telefonu çaldı. Mağdurların ihbarı üzerine olay yerlerine giden Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, çevredeki güvenlik ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarını incelemeye aldı. Ekipler yaptıkları çalışmada onlarca kameranın yüzlerce dakikalık görüntüsünde şüpheli Mehmet A’yı tespit etti. Yapılan çalışmalarda polis, Mehmet A’yı oturduğu evin ikametgahına yakın bölgede yakaladı.

ARA REKLAM ALANI

28 SUÇ KAYDI ORTAYA ÇIKTI, SON HIRSIZLIĞI YAPARKEN TELEFONU ÇALIP ELİNDE SALLADI

Polis, yakaladı Mehmet A’nın yaptığı Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgusunda yankesicilik, evden ve açıktan hırsızlık olmak üzere toplam 28 suç kaydının olduğunu ortaya çıkardı. Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekiplerince elde edilen bir güvenlik kamerasında ise Mehmet A’nın elinde poşetle bir kadını takip ettikten sonra kaldırıma çıktığı sırada telefonunu alarak bir şey olmamış gibi elinde sallayarak hareket edip yolu karşısına çıktığı görüntülere ulaştı.

O anların kameraya yansıdığı olayda Mehmet A., emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.