Dolar 32,6073
Euro 34,7559
Altın 2.515,60
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

DEVA Partisi: “CHP’nin 20 Yıl Sonra Diyarbakır’da Vekil Çıkarması İçin Başat Rol Oynadık”

DEVA Partisi: “CHP’nin 20 Yıl Sonra Diyarbakır’da Vekil Çıkarması İçin Başat Rol Oynadık”
REKLAM ALANI
24 Mayıs 2023 21:45
505

Deva Partisi Diyarbakır İl Başkanı Remzi Kaymak’tan 14 Mayıs seçimleriyle ilgili yazılı değerlendirme.

 

ARA REKLAM ALANI

Başkan Kaymak, yaptığı açıklamada, CHP’nin Diyarbakır’da yıllar sonra bir milletvekili çıkarmasında başrolü oynadıklarını söyledi.

 

Deva Partisi kontenjanından CHP listelerinden 15 milletvekillerinin meclise girdiğini belirten Kaymak; “Millet İttifakı’nın bir parçası Deva partisi olarak 14 Mayıs Parlamento seçimlerinde Türkiye Geneli CHP listelerinden ortak listeyle seçimlere katılım sağladık. Bunun yanı sıra millet ittifakının ortak Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu için 1. Turda yapılan oylamanın üzerine daha güçlü bir şekilde hem biz hem de diğer paydaşlarımız sahada halka adayımızı tanıtarak, Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 28 Mayıs’ta geleceğimiz tayin edilecek. Buna kendi elleriyle halkımız karar verecek. Diyarbakır halkı 14 Mayıs’ta büyük çoğunlukla zaten bunu yapmıştı. Yine yapacak. Bu kez ezici çoğunlukla yapacak. Bu yüzden daha önce oy vermemiş ya da tercihini diğer adaydan yana kullanan kesimlerin bu kez tam bir katılımla demokrasiden yana oy kullanmasına büyük değer vermekteyiz” dedi.

 

Partisinin Diyarbakır’da 15 bin üyesi olduğunu aktaran Başkan Kaymak; “DEVA Partisi il bazında 15 bin üyesi ve binlerce gönüllüsünün parlamento seçimlerinde 21 yıl sonra CHP ittifakı içerisinde coşkulu çalışması ile Diyarbakır’da milletvekili çıkarılmasında başat rol oynamış ve bütün demokratik kamuoyunun takdirini kazanmıştır. Bu vesile ile özelde Deva ailesine ve demokratik kamuoyuna şükran borçluyuz. Halkımız müsterih olsun. Daha çok çalışacağız. Seçime katılımı daha üst seviyeye çıkarıp bu köhne düzenden çıkacağız. Tüm Diyarbakır halkını demokratik hakkı olan oylarını kullanmaları için sandığa gidip, oyumuzu kullanmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.