Dolar 32,2796
Euro 34,7558
Altın 2.397,94
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C

Derik Zeytininden Kolonya Üretildi

Mardinli kimya mühendisi Hamdullah Adsoy, daha önce Türkiye’de ilk defa akik taşından kolonya üretmişti. Bu sefer de Derik zeytininden kolonya üretmeyi başardı.

Derik Zeytininden Kolonya Üretildi
REKLAM ALANI
1 Aralık 2021 03:52
1.478

Artuklu ilçesinde yaşayan kimya mühendisi Hamdullah Adsoy, ‘Dr. Mars’ markası ile ürettiği kolonyalarla ün kazanmıştı. Daha önce Türkiye’de ilk defa akik taşından kolonya üreten Adsoy, bu kez meşhur Derik zeytininden kolonya üretti.

 

ARA REKLAM ALANI

Derik ilçesinin zeytini ile ünlü olduğunu, Derik zeytininin dünya çapında ikinciliği olduğunu hatırlatan Aksoy, “Bizde oradan yola çıkarak yöresel bir kolonya olarak, bu ürünü elinde bulunduran Derik’ten esinlenerek zeytin kolonyası yaptık” dedi.

 

“3-4 AYA YAKIN BİR LABORATUVAR ÇALIŞMAMIZ”

 

Yaptığı zeytin kolonyasının doğal olduğunu, içinde parfüm olmadığının altını çizen Adsoy, “Zeytinin kendi özünden kokusundan elde ettiğimiz aromayı kullanarak kolonya yapıyoruz. Zeytinin parçacıklarını, yapraklarını şişenin içine sığdırdık. Doğallığı ön plana çıksın diye. Ürünün yapımı bayağı bir zaman aldı. Yaklaşık 3-4 aya yakın bir laboratuvar çalışmamız oldu. Zeytini bilirsiniz, yağlı bir üründür. Yağının suyun üstünde durması, yağın erimemesi bu tür olaylarla karşılaştık. Onu arındırana kadar, kokuyu yağdan arındırana kadar bayağı bir laboratuvar çalışması yaptık. En sonunda böyle güzel bir ürün çıkardık. Biz ürünü beğeniyoruz, alan herkes de beğeniyor. Herkesin de denemesini tavsiye ederim” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.