Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

YSP’nin Seçim Final Mitingi Diyarbakır’da!

YSP’nin Seçim Final Mitingi Diyarbakır’da!
REKLAM ALANI
13 Mayıs 2023 18:15 | Son Güncellenme: 13 Mayıs 2023 18:32
315

Yeşil Sol Parti, seçim kampanyasının final mitingini Diyarbakır’da gerçekleştirdi.

 

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır’daki mitinge, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, PİA Genel Başkanı Mehmet Kamaç, PSK Genel Başkanı Bayram Bozyel, Partiya Azadî Genel Başkanı Ayetullah Aşıtî, ESP, KKP, DDKD temsilcileri ve milletvekili adayları katıldı.

 

Yeşil Sol Parti’nin Diyarbakır mitingi konuşmalarla devam ediyor. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Diyarbakır milletvekili adayı Berdan Öztürk, Kürtlerin ve Kürtçenin inkar edildiğini söyledi. 5 Nisan 2015 tarihinde PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin ağırlaştırıldığını belirten Öztürk, “Bu tecrit kalkacak. Bu sıradan bir tecrit değil. Sayın Öcalan barışın yoludur, demokrasinin yoludur. Bu tecridi neden ağırlaştırdılar; Kürtleri iradesiz bırakacağız ve yok edeceğiz dediler. Gelin bakalım buraya” dedi.

 

Öztürk, CHP’li adayların Diyarbakır’daki seçim çalışmasına da değinerek, “Bizim tek bir oyumuz var, o da Yeşil Sol Parti’ye verilecek oydur. Haddinizi bilin” diye konuştu.

‘KÜRT HALKI OYUNU NEREYE VERECEĞİNİ BİLİYOR’

 

Sahneye çıkan Mithat Sancar: “Biz Amed’e sevdalıyız. Biz sizinle gurur duyuyoruz, sizinle varız. Amed kararını vermiş, Amed hazır, Amed bu ülkede değişimin öcülüğünü yapmaya çoktan hazır. Yarın bunu sandıklarda göstereceğiz. Sizler kararınızı verdiniz elbette. Bütün siyasi rehine olarak tutulan bütün yoldaşlarımız bugün selamını burada dinlediniz. Demirtaş, Mızraklı, Yüksekdağ, Kışanak, Tuncel… Adlarını sayamadığım binlerce yoldaşımız sizlerin oylarıyla mücadelesiyle elbette  özgürlüğe kavuşacaklar. Birlikte halay çekecek, özgürlük şarkıları söyleyeceğiz. Erdoğan ‘Sevgili Kürt kardeşlerim sizler samimi gayretlerimizin en yakın şahitlerisiniz’ diyor. Evet, Kürt halkı sizlerin yaptıklarını çok iyi biliyor ve hiçbirini unutmuyor. Kayyumlar atadınız, Kürt halkının idaresinin üzerine çöktünüz. Sizin yaptıklarınızın, kötülüklerinizin şahididir Amed. Kumpas davalarını unutmuyor Amed, şahittir. Dil yasaklarını, hafızaya saldırıyı Amed unutmuyor. Erdoğan ve ortaklarının savaş politikalarının şahididir Amed. Erdoğan ve ortakları Kürt düşmanıdır ve bu ortaklık Kürt düşmanlığı üzerine kurulmuştur. Amed size öyle bir ders verecek ki asla unutamayacaksınız. 12 milletvekilini de Meclis’e göndereceğiz yarın. Kürt halkı oyunu nereye vereceğini biliyor. Kürt halkı, Türkiye halkları, Orta Doğu halkları Amed’in direnişiyle, mücadelesiyle gurur duyuyor. Kürt halkı, Erdoğan ve ortaklarınım bu savaş koalisyonunun neler yaptığını çok iyi biliyor ve onun için oyunu nereye atacağını da çok iyi biliyor. Size borcumuz var, bizler bu halka borçluyuz. Bu halka özgürlüğü getirmeye, haklarını kazanmaya, hukukunu korumaya borçluyuz. Sevgili kardeşlerim, yoldaşlarım. Bugün bu coşkunuz yarın Türkiye’yi bambaşka bir yere taşıyacak. Bu ülkeyi aydınlığa taşıyacak. Bakın yarın 14 Mayıs. Ertesi gün 15 Mayıs. 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı anı zamanda. Kürt halkı 15 Mayısı hem seçim zafer olarak hem de dilinin bayramı olarak kutlayacak. Ben boynunu sizin önünüzde minnetle, saygıyla eğiyorum.”

BAŞAK DEMİRTAŞ BÜYÜK ALKIŞ ALDI

 

Yeşil Sol Parti’nin Diyarbakır mitinginde Selo’ya özgürlük’ sloganıyla karşılanan Başak Demirtaş; “Yarın bütün sandıklarda özgürlük çiçeği yeşerecek. Yarın bütün sandıklarda Yeşil Sol Parti büyüyecek. Bize köle muamelesi yapanları sandığa nasıl gömeceğinizi biliyorsunuz. Yarın sandıklar açıldığında artık yepyeni bir dönem başlayacak. Özgürlük ve demokrasi mücadelesi güçlü ve kararlı bir şekilde başka mecralara akacak. O yüzden tek bir oyumuz bile çok kıymetli. Yarın sandığa gittiğimizde ‘Bir oy Yeşil Sol Parti’ye bir oy Kılıçdaroğlu’na diyoruz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.