Dolar 32,5065
Euro 34,8132
Altın 2.485,46
BİST 9.551,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

YSP: “Türkiye Tarihinin En Kritik Seçimine Gireceğiz”

YSP: “Türkiye Tarihinin En Kritik Seçimine Gireceğiz”
REKLAM ALANI
6 Mayıs 2023 20:25
199

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu üyeleriyle bir araya gelen Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Cengiz Çandar, Türkiye tarihinin en kritik seçimine gireceğini ve bu seçimin Türkiye ya koyu bir diktatörlüğe gidecek ya da demokrasiden yana yönünü çevireceğini söyledi. 

 

ARA REKLAM ALANI

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Amed milletvekili adayları, Yeşil Sol Parti Diyarbakır İl Eş Başkanı Abbas Şahin, HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zeyyat Ceylan ve Gülistan Atasoy, 80’den fazla sivil toplum, emek ve meslek örgütünü bünyesinde barındıran Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu üyeleriyle bir otelde yapılan kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

‘DAYANIŞMAYI GÜÇLÜ TUTMALIYIZ’

 

Toplantıda konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy, 6 Şubat’ta Mereş merkezli depremlerden sonra dayanışmanın daha güçlü olduğunu belirterek, “Yerel demokrasi ve çoğulculuğun devam etmesi gerekir. Biz buna dair mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. Atasoy, İmralı’da başlayan tecridin kaldırılarak, kadın özgürlükçü paradigmanın Türkiye’ye yayılması gerektiğini söyledi.

‘DEMOKRATİK CUMHURİYET’ VURGUSU

 

Yeşil Sol Parti Diyarbakır milletvekili adayı Halide Türkoğlu, Emek ve Özgürlük İttifakı’yla yerel demokrasinin güvencesi haline geldiklerine işaret ederek, “Demokratik cumhuriyet yerel demokrasiden bağımsız değildir. Demokratik cumhuriyetin kurulması gerekiyor. Kentlerin yönetimine dair tartışmalarımız oldu. Kayyım rejimi yüzünden kentlerimizi yönetemiyoruz. Yerel demokrasiyi, yerel yönetimleri esas alan bir noktaya geleceğiz. Bu sorunlarının çözümü de İmralı’da tecrit altında tutulan Sayın Abdullah Öcalan’dan geçiyor. Diğer bir sorun ise, yine Kürt sorununu çözmekle geçer. 14 Mayıs’ta en fazla vekili çıkararak iktidarı gönderip, yeni bir süreci başlatacağız. Buna inanıyoruz özgürlüğü ve adaleti getireceğiz” diye konuştu.

Yeşil Sol Parti Diyarbakır milletvekili adayı Cengiz Çandar da, 14 Mayıs seçimlerinde en önemli noktada duran kentin Diyarbakır olduğunu söyledi. Çandar, “Dünya’nın en politize olan noktasında hareket ediyorum. Amed kendi başına bir örgüttür” dedi.

Çandar şöyle devam etti: “Amed, bütün örgütlerden daha büyük ve kendini o özgüde gördüğü bir kenttir. Hem kendini yönlendiren, hem de eğiten başka bir coğrafya yoktur. Örgütümüzle beraberiz. 1 hafta sonra seçim var, normal bir seçim olacağını sanmıyorum. Türkiye tarihinin en kritik seçimine gireceğiz. Bu seçimler en çok Amed’i ilgilendirir. Bu seçim iki seçenekten birinin referandumu olacak. Ya Türkiye koyu bir diktatörlüğe gidecek ya da demokrasiden yana yönünü çevirecek. Bu karar ülkenin her kesiminden çok Kürleri ilgilendirir” diye belirtti.

 

Konuşmaların ardından toplantı, basına kapalı olarak devam etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.