Dolar 32,5689
Euro 34,9306
Altın 2.426,05
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Yenişehir Belediyesi’nde Kalp Sağlığı Semineri

Yenişehir Belediyesi’nde Kalp Sağlığı Semineri
REKLAM ALANI
19 Mayıs 2022 15:16 | Son Güncellenme: 19 Mayıs 2022 15:17
1.366

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü, çalışanlarına yönelik olarak son zamanlarda artan kalp damar hastalıkları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Kalp Sağlığı semineri düzenledi.

 

ARA REKLAM ALANI

İnsan Kaynakları Müdürlüğü Belediye personellerinin kalp damar hastalıkları konusunda bilinçlenmeleri adına düzenlediği Kalp Sağlığı seminerini belediyenin Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi.

 

 

Kalp Sağlığı seminerinde sunumu gerçekleştiren Doç. Dr. Serkan Akdağ, ‘’Amacımız son zamanlarda artan kalp krizi vakalarından dolayı özellikle gençlerimizin koruyucu tedbirleri öğrenmelerini sağlamak. Kronik kalp hastalıklarının en büyük nedenleri arasında tütün kullanımı, madde bağımlılığı, yaşam tarzı değişikliği, uygulanan diyetin bozulması, alkol kullanımı, diyabet, hipertansiyon, stres faktörleri, obezite hastalığı ve ailede kalp hastalığı öyküsünün olması sayılabilir. Eğer ani gelişen şiddetli bir göğüs ağrınız oluşur ve bu ağrı da giderek artarsa aksi ispat edilinceye kadar kalp krizi geçiriyor gibi davranılmalıdır. Veya sadece midede ısrarcı ve giderek artan bir yanma varsa bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır” dedi.

 

 

GENÇLERDE AKUT KALP KRİZİ VAKALARI ARTTI

 

Sunumuna devam eden Doç. Dr. Serkan Akdağ, “Son zamanlarda gençlerimiz arasında akut kalp krizi vakaları artmıştır. Bunu önlemek adına gençlerimizle birlikte tüm vatandaşlarımızın haftanın dört günü günde en az yarım saat yürüyüş yapması, dengeli beslenmesi, stres faktörlerinden uzak durması ve kalp sağlığı konusunda bilinçlenmeleri gerekmektedir. Son olarak kalp sağlığınızı ihmal etmeyin!” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.