Dolar 32,5258
Euro 34,9344
Altın 2.439,87
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Yarım Asırlık Terzi Mesleğini Sürdürüyor

Yarım Asırlık Terzi Mesleğini Sürdürüyor
REKLAM ALANI
11 Mart 2022 19:54
1.742

Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Özler köyünde ikamet eden terzi Mehmet Siraç Aslan (70), yarım asırdır mesleğini sürdürüyor.

 

ARA REKLAM ALANI

12 yaşında çırak olarak başladığı mesleğini usta olduktan sonra İstanbul’un farklı yerlerinde çalışan ve 12 sene önce Gercüş’e bağlı Özler köyüne gelip yerleşen Siraç Aslan, ilçe merkezinde mesleğini sürdürüyor. Zaman kaybetmeden Gercüş merkezde bay bayan terziliği açan ve mesleğini devam ettiren Aslan, çocuk yaşta öğrendiği mesleğini ilk günkü aşkla yapıyor. Bu meslekle 3 çocuk büyütüp okuttuğunu belirten Aslan, 12 yaşında iken Gercüş ilçesine bağlı Özler köyünden İstanbul’a gittiğini söyledi. Aslan, “Daha 12 yaşındayken İstanbul’a gittim. Rus asıllı bir ustanın yanında çırak olarak çalışmaya başladım, o zamandan beri bu işi yapıyorum. 52 seneye yakın İstanbul’da çalıştım. 2 kız, bir erkek çocuk büyütüp okuttum, şuan birisi uçak mühendisi, bir kızımda kabin görevlisidir, diğer kızım ise moda tasarımcısıdır. Burada bay bayan elbise dikimi ve tamirat işlerini yapıyorum. Takım elbise, palto, pantolon, gömlek, şalvar gibi bütün elbiseleri yapıyorum” dedi.

 

Kimseden fazla ücret talep etmediğini belirten Aslan, “Geçimimi sağlasın daha fazlasını istemiyorum vatandaşların işi rast gitsin o bana yeterdir. İlla bu ücreti vereceksin diye bir kaidemiz yoktur. 5 TL varsa veya 10 TL’si varsa bırakıp gidiyor olmazsa bile bedava yapıyorum. Hikayemiz hayatla mücadele ile geçti. Benim bu mesleğim itina ve sabır isteyen bir meslektir” diye konuştu.

 

Vatandaşlar ise mesleğini güzel yaptığından dolayı Siraç ustayı tercih ettiklerini söyledi.

 

Kaynak: İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.