Dolar 32,3753
Euro 35,0108
Altın 2.325,32
BİST 9.107,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

“Vergi Vatandaşa Hizmet Demektir”

Vali Münir Karaloğlu, “Vergi Haftası” dolayısıyla Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanı Ramazan Yaşar ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

“Vergi Vatandaşa Hizmet Demektir”
REKLAM ALANI
21 Şubat 2022 12:22 | Son Güncellenme: 24 Şubat 2022 19:45
595

Kamuoyunda vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla 1990 yılından bu yana kutlanan Vergi Haftası’nın 33’üncüsü, kentte çeşitli etkinliklerle düzenleniyor.

 

ARA REKLAM ALANI

Ziyarette, Başkan Yaşar tarafından Vergi Haftası kapsamındaki etkinliklere dair Vali Karaloğlu’na bilgilendirmeler yapıldı.

 

“VERGİ EN ÖNEMLİ VATANDAŞLIK GÖREVLERİNDEN BİRİDİR”

 

Karaloğlu, vergi vermenin önemine değinerek, verginin bir vatandaşlık görevi olduğu söyledi.

 

Kamu hizmetlerinin temeli olan verginin devlet olmanın en önemli işaretlerinden biri olduğunu dile getiren Karaloğlu, şöyle konuştu; “Vergi vatandaşa hizmet demektir. Devlet vergi toplayacak ki halkına hizmet ve kamu hizmeti sunabilsin. Vergi en önemli vatandaşlık görevlerinden biridir. Son yıllarda verginin basitleştirilmesi noktasında önemli çalışmalar oldu. Vergi daireleri dijitalleşmeyi çok iyi kullanıyor. Vatandaş uzaktan e- devlet üzerinden birçok işlemini gerçekleştirebiliyor. Zaman zaman devletimiz zora düşen vatandaşların problemlerini çözmek üzere vergi barışı kanunları çıkararak vatandaşın kanuni sorumluluğunu yerine getirmenin yolunu da açıyor. Diyarbakır’da özellikle kayıt dışı ile mücadeleyi artırmamız gerek.”

 

Karaloğlu, hafta nedeniyle vergi dairesi çalışanlarının, maliye teşkilatının, meslek mensuplarının ve vergileriyle ülkenin kalkınmasına vesile olan tüm vergi mükelleflerinin Vergi Haftası’nı kutladı.

 

Yaşar ise kabullerinden ve yürütülen faaliyetler ile yapılan çalışmalardaki desteklerinden dolayı Vali Karaloğlu’na teşekkür etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.