Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Vali Su: “Büyükşehir Belediyesi Olarak Engelli Kardeşlerimiz Ve Ailelerine Yönelik Önemli Çalışmalar Gerçekleştirdik”

Vali Su: “Büyükşehir Belediyesi Olarak Engelli Kardeşlerimiz Ve Ailelerine Yönelik Önemli Çalışmalar Gerçekleştirdik”
REKLAM ALANI
2 Aralık 2022 22:43
1.298

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından “Sevgi Engel Tanımaz” temasıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

 

ARA REKLAM ALANI

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, engellilerle yönelik çalışmaların yer aldığı slayt ve video gösterimiyle devam etti.

 

Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali İhsan Su, programda yaptığı konuşmada, imkanlar sağlanırsa engellilerin çok başarılı olacağını söyledi.

 

Engelli bireylere imkanlar sağlamak için çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Su, şöyle devam etti; “Cumhurbaşkanlığımız, Bakanlık başta olmak üzere Valilik, Büyükşehir Belediyesi olarak engelli kardeşlerimiz ve ailelerine yönelik önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Engelli destek ve aktif yaşam merkezleri ile engelli mola evlerimizde kardeşlerimize eğitimler veriyoruz. Mesleki ve beceri geliştirme atölyelerinde çocuklarımıza yönelik çok ciddi çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Engelli çocuğu olan annenin işi varsa mola evimize bırakıyor, biz çocuğuna bakarken o gidip işini yapabiliyor. Engelli araçları için şarj istasyonları kurduk.”

 

“HEPİMİZ ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN HİZMETİNDEYİZ”

 

Engelli vatandaşlara, engelsiz bir dünya oluşturmak için her türlü imkanı seferber ettiklerini aktaran Su, yol ve kaldırım düzenlemelerini engellileri düşünerek yaptıklarını anlattı.

 

Su, “Engelli bireylerimize yönelik farkındalığın artırılması yönünde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Hepimiz engelli kardeşlerimizin hizmetindeyiz.” ifadelerini kullandı.

 

Altı Nokta Körler Derneği Diyarbakır Şubesinden Kadir Tek ise toplumda yılın bir günü değil her gününde olduklarının mesajını vermek için toplandıklarını dile getirdi.

 

Programda, engelli bireylerin oluşturduğu folklor ekibi tarafından gösteri sunuldu, müzik dinletisi gerçekleştirildi, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı kursiyerlerinin yaptığı el işi ürünler sergilendi.

 

Programa, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muzaffer Akçam, Altı Nokta Körler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Akif Karakaş, engelliler ve aileleri katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.