Dolar 32,5872
Euro 34,8381
Altın 2.508,91
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Vali Mahmut Demirtaş ‘‘İlköğretim Haftası’’ Kutlama Programına Katıldı

Vali Mahmut Demirtaş ‘‘İlköğretim Haftası’’ Kutlama Programına Katıldı
REKLAM ALANI
12 Eylül 2022 12:04 | Son Güncellenme: 12 Eylül 2022 12:05
1.432

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ilk günü ve ‘‘İlköğretim Haftası’’ olması münasebetiyle düzenlenen kutlama programına katıldı.

 

ARA REKLAM ALANI

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

 

Elifana Mehmet Konuş İlkokulu’nda gerçekleştirilen programa Vali Demirtaş’ın yanı sıra Artuklu Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Cevdet Vural, Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede, Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Duyan, okul yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

Kutlama töreni; saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmalarıyla başladı.

 

Programda konuşan Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, 2022-2023 eğitim-öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunarak yeni bir eğitim-öğretim yılını daha büyük bir sevinç ve heyecanla karşıladıklarını dile getirdi.

 

 

Cumhuriyetin 100. Yaşını kutlanacağı bu eğitim-öğretim yılını, Mardin’de eğitim altyapısının daha da güçlendiği, niteliğinin katlanarak arttığı bir dönem olarak geçireceklerine yürekten inandıklarını belirten Vali Demirtaş, “Buradan ilimizde eğitime dair fikri, projesi olan herkese kapılarımızın yedi gün yirmi dört saat açık olduğunu bir kez daha hatırlatıyor; Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum.” dedi.

 

Konuşmasını öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hitaben sürdüren Vali Demirtaş, şunları söyledi:

“Sevgili Öğrenciler, yaz tatilinin ardından yeniden ders başı yapıyorsunuz. İçinizde bu yıl ilk kez okula başlayanlar var. Onlar ayrı bir heyecan ve mutluluk yaşıyorlar. Unutmayın ki eğitim hayatınız boyunca elde edeceğiniz her başarı, aileleriniz ve aziz milletimiz için mutluluk vesile olacaktır. Biliniz ki sizler yurdumuzun umudu, geleceğisiniz. Bu sebeple bugünden bu hedeflere kilitlenmeli, düzenli ve disiplinli çalışmalı, kendinizi en iyi bir şekilde yetiştirmelisiniz. Değerli Öğretmenlerimiz, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesilleri sizler yetiştireceksiniz. Çocuklarımızı sevgiyle, şefkatle, ilimle, irfanla, ahlakla, faziletle donatın. Onları itina ile yetiştirin ve en önemlisi iyi bir vatandaş ve iyi bir insan olmalarını sağlayın. Sizlere emanet edilen evlatlarımızı, en güzel şekilde yetiştirme gayreti içerisinde olun. Kısacası bu milletin emanetine gözünüz gibi sahip çıkın. Saygıdeğer Velilerimiz, çocuklarımızı en iyi sizler tanıyorsunuz. Bu sebeple çocuklarınız hakkındaki tüm bilgi ve tecrübelerinizi öğretmenlerimizle paylaşınız. Her konuda bizimle işbirliği ve iletişim içerisinde olunuz. En iyiye ve en güzele ancak bu yolla ulaşabiliriz. Öğretmenlerimiz ve okul idareleriyle ilişkilerimizi sıkı tutalım ve okul-aile birliklerinde görev almaktan geri durmayalım. Okullarımızın fiziki alt yapılarının güçlendirilmesi için veli olarak üzerimize düşen görevleri yapmaktan kaçınmayalım. Altını çizmek isterim ki evlatlarımızın sağlığı, ilk ve en önemli önceliğimizdir. Onların saçlarının tek bir teline zarar gelmemesi için bu dönemde eğitimin tüm paydaşlarıyla yoğun işbirliği içerisinde çalışacağız. Okul yönetimlerinden öğretmenlere, kantin işletmecisinden servis çalışanlarına okulla, sınıfla, öğrenciyle, eğitimle temas eden tüm kesimlerin göstereceği hassasiyetle okullarımızda bu eğitim-öğretim yılında yüz yüze eğitimin sürmesi için tüm gayretimizle çalışacağız. 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının ülkemize, milletimize ve Mardin’imize hayırlı olmasını diliyorum.”

 

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Cevdet Vural ve Milli Eğitim Müdürü Murat Demir’de birer konuşma yaptı.

 

Açılış konuşmalarının ardından kutluma programı, okula yeni başlayan öğrencilere ‘‘Okula hoş geldin çiçeği’’ verilmesi, günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasıyla devam etti.

 

Anafartalar Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunu gösterisinin ardından Vali Mahmut Demirtaş, sınıfları gezerek öğrenci ve öğretmenlere yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar diledi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.