Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

VALİ KARALOĞLU, KAYMAKAMLAR VE SAĞLIK MÜDÜRLERİYLE GÖRÜŞTÜ

Vali Münir Karaloğlu, Diyarbakır’da artan koronavirüs (Covid-19) vakalarının ardından kaymakamlar ve sağlık müdürleri ile bir toplantı gerçekleştirdi.

VALİ KARALOĞLU, KAYMAKAMLAR VE SAĞLIK MÜDÜRLERİYLE GÖRÜŞTÜ
REKLAM ALANI
29 Ağustos 2020 11:38
585

Tüm Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de görülen covid-19 vakalarının Diyarabakır’da artması sebebiyle Vali Karaloğlu, Vali yardımcısı Fatih Cıdıroğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Zülfü Barış Şahin, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Hakan Karakaş ve 17 İlçe Kaymakamı ve İlçe Sağlık Müdürü ile durum değerlendirmesi yaptı.

 

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır’daki son verilerin ve covid-19’un yayılımını engellemeye yönelik alınabilecek önlemlerin ele alındığı toplantıda Vali Karaloğlu, Kaymakamlar ve sağlık müdürleri ile istişarelerde bulundu.

 

SON GÜNLERDE ARTTI

 

Pozitif vakaların Diyarbakır’da özellikle son günlerde arttığını belirten Vali Karaloğlu, kaymakamlara alınan tedbirlerin takibini sağlamak amacıyla denetimlerin sıklaştırılması talimatını verdi.

 

Covid-19’la mücadelede filyasyon ve izolasyon ekiplerinin önemine vurgu yapan Karaloğlu, hem pozitif vakalar hem de bu vakalarla temaslıların takibi konusunda filyasyon ve izolasyon ekiplerinin Kaymakamların öncelik konusu olduğunun altını çizdi.

 

Aynı zamanda bu ekiplerin vakaların ne kadarına ulaştığının ve ne kadarına ulaşamadığının takibinin de düzenli olarak yapılmasını isteyen Vali Karaloğlu, kaymakamlar tarafından bu verilerin günlük olarak raporlanması talimatını verdi.

 

HER DÜĞÜNE 2 GÖREVLİ

 

Bulaş riskinin çok fazla olduğu düğünlerle ilgili alınan İl Hıfzısıhha Kurulu kararını hatırlatan Vali Karaloğlu, bundan sonraki süreçte düğünlere yönelik olarak her düğün için görev bölgesine göre 2 adet güvenlik görevlisi (Jandarma veya Polis) görevlendirileceğini belirtti.

 

Ayrıca yine koronavirüsün en fazla bulaşma riski olan toplu taşıma ve semt pazarlarında denetimlerin sıklaştırılması talimatını veren Karaloğlu, mezarlık ziyaretlerinin yasak olduğu perşembe günlerinde mezarlık alanlarına yönelik denetim yapılmasını istedi.

 

Kamu kurumlarına da değinen Vali Karaloğlu, kamu kurumlarında vatandaşların kalabalıklar oluşturmasını önleyecek tedbirler alınması gerektiğini ifade ederek aynı zamanda vatandaşlara kamu hizmet binalarında vatandaşlara maske sağlanması, hijyen ve mesafe kurallarına riayet ettirilmesini söyledi.

 

Vali Karaloğlu, taziyeler konusunda ise içerisinde vatandaşları bilgilendirecek imamların da görev alacağı ekipleri kurulabileceğini dile getirdi.

 

KURALLARA UYANLARA TALTİF UYMAYANLARI TEŞHİR

 

Toplantıda, özellikle işyeri denetimlerine vurgu yapan Vali Karaloğlu, daha önce alınan karar gereği kurallara uymadığı için işlem yapılan ve faaliyetlerine ara verdirilen işletmelerle ilgili verilerden yola çıkarak bundan sonra üst üste yapılan denetimlerde kurallara uyduğu görülen işletmeleri güvenli bölge ilan ederek ödüllendirip kurallara uymayan işletmelerinse bu durumlarını vatandaşa yönelik teşhir yoluna gidilebileceğini belirtti.

 

Cezaların daha caydırıcı olması gerektiğini ifade eden Vali Karaloğlu, kaymakamlara cezaları mutlaka uygulamaları talimatını verdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.