Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C

Vali Demirtaş, “Her Zaman Öğrencilerimizin Yanındayız”

Vali Demirtaş, “Her Zaman Öğrencilerimizin Yanındayız”
REKLAM ALANI
2 Nisan 2022 20:04
1.580

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Binasında öğrencilere yönelik eğitim ödemeleri konusuyla alakalı bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

ARA REKLAM ALANI

Vali Demirtaş, Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak Sosyal Belediyecilik anlayışıyla 2022 yılında Mardin ili ve ilçelerinde ikamet etmekte olan sosyo ekonomik düzeyi düşük dar gelirli ve ihtiyaç sahibi örgün eğitim gören üniversite öğrencilerinin ailelerine nakdi yardım yaptıklarını belirtti.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesinin 31.01.2022 tarihinde başlattığı ve son başvuru tarihi 18.02.2022 olan yardım kampanyasında 10.620 kişiden başvuru alınıp mevcut başvurulardan 7.652’si olumlu sonuçlandırıldı. Başvurusu onaylanan ihtiyaç sahibi öğrencilerin ailelerinin hesaplarına 29.03.2022 tarihinden itibaren 1.000 (bin) TL para yardımı yatırılmaya başlandı.

 

Vali Demirtaş ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin ve ailelerinin yanında olmaya devam edeceklerini belirterek; “Bugünün ve yarının güçlü Türkiye’sini ve Mardin’ini ihya ve inşa etme gayretiyle gece gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeden çalışıyoruz. Gerek Valilik gerekse Büyükşehir Belediyesi olarak Mardinli hemşerilerimizin daha huzurlu, daha güvenli, daha temiz, daha müreffeh bir Mardin hayalini gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hamdolsun, bu çalışmalarımızın karşılığını Mardin sokaklarına, caddelerine çıktığımızda, ilçelerimizi ziyaret ettiğimizde hemşerilerimizin bizlere gösterdiği teveccüh ve tebessümle alıyoruz. Gördüğümüz bu karşılıkla azmimizi, şevkimizi ve gayretimizi yeniliyor; yeni proje ve çalışmalara bismillah diyoruz. Bu yıl 31 Ocak tarihinde başlattığımız örgün eğitim gören üniversite öğrencilerimizin ailelerine yönelik nakdi yardım kampanyası da bu çalışmalarımızdan biridir. Bu yardım kampanyasına 10.620 başvuru aldık ve yaptığımız tetkikler neticesinde bu başvurulardan 7.652’sini olumlu sonuçlandırdık. Başvurusu onaylanan ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin ailelerinin hesaplarına 29 Mart tarihinden itibaren 1.000 (bin) TL para yardımlarını yatırdık. Böylelikle, Büyükşehir Belediyemizce toplamda 7 milyon 652 bin TL nakdi yardım yapılmıştır. Gençlerimize ve ailelerine hayırlı olsun. Evlatlarımızın donanımlı hale gelmesi amacıyla Büyükşehir Belediyemizin imkânları dâhilinde eğitim desteği yardımlarımızı sürdüreceğiz. Gençlerimizin daha ferah, daha modern ortamlarda istikbale hazırlanması için eğitim yatırımlarımızı da bir bir hayata geçireceğiz. Kültürün, sanatın ve medeniyetin ortaya çıktığı bu topraklarda, kile ve taşa sinen bilim ve eğitim tecrübemizle yepyeni bir başarı hikâyesini hep birlikte yazacağız. Bu vesileyle bir kez daha başlattığımız nakdi yardım kampanyamızın hayırlı olmasını temenni ediyorum’’ diye konuştu.

 

Basın açıklamasında Vali Demirtaş’ın yanı sıra Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Ak Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Necmettin Nas ile birlikte kurum personelleri hazır bulundu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.