Dolar 32,3361
Euro 35,1901
Altın 2.247,00
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
10°C
Hafif Yağmurlu
Çar 11°C
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C

“Tütününüzü Yok Edenler, İnsanımızı Amerika Tütününe Mahkûm Etti!”

“Tütününüzü Yok Edenler, İnsanımızı Amerika Tütününe Mahkûm Etti!”
REKLAM ALANI
31 Ocak 2023 17:38 | Son Güncellenme: 31 Ocak 2023 17:41
1.407

Saadet Partisi Silvan İlçe Kongresi Pazar Günü Silvan Kültür Merkezinde saat 14.00’te gerçekleşti.

 

ARA REKLAM ALANI

Yoğun katılımın olduğu kongreye Ankara’dan Genel İdare Kurulu Üyesi Halil İbrahim Akpınar, Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin, Batman İl Başkanı Mustafa Yıldız, Saadet Partisi İlçe Teşkilatları, CHP, DEVA, Gelecek, HÜDAPAR ve İyi Parti’nin Silvan İlçe Başkanları ve Silvan halkı büyük ilgi gösterdi.

 

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin, kongre konuşmasında; “Mervanîlerin Başkenti Meyyafarkinde, Mala Bad’ın evlatları olarak bir aradayız. Hakkı arayan, adaletten şaşmayan, helalı ve haramı bilen Zembilfroşun yaşadığı Siliva’dayız. Bu şehir, Mezoporamyanın gözbebeğiydi. Silvan Kalesi burçlarında Şarkın Sevgili Sultanı Selahaddini Eyyubinin mührü vardır. Bu şehrin harcındaki hüznü, gözyaşını, kimsesizliği, yıkımları biliyoruz. Biz kanayan yaraya merhem olmak için buradayız. Silvanı Gözde bir şehirden, Kırsal bir beldeye dönüştürdüler. En verimli topraklara sahip bu şehirde tarımı ve hayvancılığı bitirdiler. Biz “Herkes kendi diliyle konuşsun” diye buradayız. Hakça paylaşım için, adil bir düzen için, sömürüsüz bir sistem için, insanca bir yaşam için sizinleyiz. İnsanımız doğduğu topraklarda doysun diye buradayız. Sizin dev fabrikalarınız yerine hazır su fabrikası mı olacaktı? Sizin Tütününüzü yok edenler, insanımızı Amerika Tütününe mahkûm etti. Kendileri lüks ve şatafat içindeyken, insanları açlıkla imtihan etmelerini kabul etmiyoruz.

 

Sandık  tan çıkan oyları yok saymalarını kabul etmiyoruz. Dili, kimliği, kültürü yok saymalarını kabul etmiyoruz. Her türlü makamı-mevkiyi, parayı-pulu, şanı-şöhreti elinin tersiyle iten Saadet Partisi, hiçbir zaman ilkesinden duruşundan vaz geçmedi. Saadet Partisi, Bu coğrafyanın vicdanıdır.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Tek listeyle girilen seçimde delegelerin tüm oyunu alan İlyas Kataç, Saadet Partisi İlçe Başkanlığı’na seçildi. Kataç, yaptığı konuşmasında; Dünyanın neresinde, hangi coğrafyasında olursa olsun, haksızlıklara, adaletsizliklere karşı olduklarını belirterek; “Saadet Partimiz inşallah ilk seçimlerde İktidara gelecek, bu kötü gidişatı durduracak, yeniden insanımızı bolluk ve bereketle buluşturacaktır. Bize Saadet Partisi Silvan İlçe Başkanlığı görevini layık gören İl başkanımıza, delegelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni teşkilatımızla birlikte inşallah çok çalışacağız. Dünyadaki bütün çocuklarımıza adil dünya bırakmak için çalmadık kapı, tutmadık el, dokunmadık kalp bırakmayacaklarını belirtti.

 

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Halil İbrahim Akpınar, yaptığı kısa konuşmada gördüğü manzaradan duyduğu memnuniyetin iktidara giden yolun atılan adımları olduğunu belirterek, iktidarın iş başına geldiğinde eleştirdiği ne varsa ona dönüştüğünü, milli görüş iktidarlarının yaptığı fabrikaları bu iktidarın sattığını ve insanımızı işsizlikle, açlıkla, yoksullukla, yasaklarla, yoksullukla karşı karşıya bıraktığını, bu iktidarın günde 2 milyar TL faize para aktardığını söyleyerek ilk seçimde bu iktidarın değişerek yerine Saadet Partisinin de içinde olduğu 6’lı masanın geleceğini ve insanımızın huzura, barışa, güvene, bolluk ve berekete kavuşacağını belitti.

 

Saadet Partisi’nin Silvan Kongresi izlenimlerini aktaran katılımcılar, iktidar partisinin kongrelerinden daha fazla ses getiren bu birliktelikten duydukları memnuniyeti ifade ederek, Silvan’ın eski karanlık günlerinin geride kalacağını belirtti.

 

Partiye toplu katılım sağlayan yeni üyelere rozet takımının ardından kongre nihayete erdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.