Dolar 32,5663
Euro 34,8269
Altın 2.433,30
BİST 9.701,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Sur’ların İhtişamının Ortaya Çıkacağı Projede Çalışmalar Sürüyor

Sur’ların İhtişamının Ortaya Çıkacağı Projede Çalışmalar Sürüyor
REKLAM ALANI
21 Ekim 2022 15:19
1.288

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, “Sur dışı Benusen Peyzaj ve Çevre Düzenleme” projesinde çalışmalarına devam ediyor.

 

ARA REKLAM ALANI

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan tarihi Diyarbakır Surları’nın dış kısmında ziyaretçilerin, kesintisiz şekilde gezebilmelerine olanak tanımak amacıyla başlattığı “Benusen Peyzaj ve Çevre Düzenleme” projesinde altyapı çalışmaları sürüyor.

 

 

33 BİN METREKARELİK ALAN DÜZENLENECEK 

 

Sulama tesisatı, toprak ihtiyacı olan alanlara toprak takviyesi ve tesviyesi gibi altyapı çalışmalarının devam ettiği proje toplam 33 bin metrekareden oluşuyor.

 

Ekipler, tarihi Diyarbakır Surlarının ihtişamını ortaya çıkarmak için Sur diplerinin 12 bin 205 metrekarelik alanını çimlendirecek, 9 bin 875 metrekarelik bölümü ise bitki dikimine uygun hale getirecek.

 

12 farklı türde 303 ağacın toprakla buluşturulacağı projede ekipler, Mardin kapı ile Benusen’e kadar olan bölüme 10 farklı türde 8 bin çalı dikecek.

 

ZİYARETÇİLERE YÜRÜYÜŞ VE BİSİKLET YOLU 

 

Ziyaretçilerin tarihi Surları, rahat şekilde gezmelerine olanak tanımak amacıyla 3 bin metrekare alan bazalt ile kaplanarak yürüyüş yolu inşa edilecek. Yaklaşık 2 bin 815 metrekarelik bölümü bisiklet yolu şeklinde değerlendirecek.

 

 

VATANDAŞLAR SEYİR TERASLARIYLA MANZARANIN TADINA DOYACAK 

 

Vatandaşların Sur dışında kalan Benusen Vadisi’nin manzarasını doyasıya izleyebilmelerini sağlamak için toplam 1185 metrekareden oluşan farklı noktalarda 4 seyir terası oluşturulacak.

 

Ziyaretçileri bilgilendirme amacıyla yönlendirme panoları alana yerleştirilecek. Vatandaşların dinlenmelerine olanak sağlamak için belirlenen alanlara 35 oturma grubu yerleştirilecek.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.