Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 21°C

Sur Kültür Yolu Festivali’ne 3 Milyon Kişi Katıldı!

Sur Kültür Yolu Festivali’ne 3 Milyon Kişi Katıldı!
REKLAM ALANI
23 Ekim 2022 14:08
1.352

Diyarbakır’da ilki gerçekleştirilen Sur Kültür Yolu Festivali’ne 3 milyon kişi katıldı.

 

ARA REKLAM ALANI

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle 8-14 Ekim arasında Diyarbakır’da ilki gerçekleştirilen Sur Kültür Yolu Festivali’ne 3 milyon kişi katılım sağladı.

 

Sur ilçesinde başta Dağ Kapı Meydanı’nda gerçekleştirilen konserlerle birlikte Büyük Kervansaray, Kurşunlu Camii Meydanı, Yenikapı Caddesi, Surp Giragos Kilisesi, Ulu Cami ve Hz. Süleyman Camii Meydanı’ndaki konserlere toplamda 700 bin, sergilere 500 bin, çocuk etkinliklerine 200 bin ve diğer etkinliklere ise 600 bin katılımcı ile toplamda 3 milyon kişinin katıldığı açıklandı.

 

15-16 EKİM ETKİNLİKLERİ İPTAL EDİLMİŞTİ

 

8 Ekim’de başlayan ve 16 Ekim’de biteceği planlanan festival, 14 Ekim’de Bartın Amasra’da 41 kişinin hayatını kaybetti patlama nedeniyle son iki günkü etkinlikler iptal edilmişti. Bu nedenle 15 Ekim’deki Ziynet Sali ve 16 Ekim’deki İbrahim Tatlıses konserleri de iptal edilmişti.

 

Festivale ilişkin istatistikleri paylaşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan şu ifadeleri kullandı: “Diyarbakır’da sn. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy öncülüğünde düzenlediğimiz Sur Kültür Yolu Festivali Türkiye’nin her bölgesinde hissedildi. Kültürümüzü korumaya, anlatmaya, tanıtmaya ve yaşatarak gelecek kuşaklara aktarmaya var gücümüzle gayret ediyoruz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.