Dolar 32,5777
Euro 34,9750
Altın 2.429,40
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

“SU GİBİ ÇÖZÜM” KAMPANYASI’NDA 29,5 MİLYON TL BORÇ YAPILANDIRILDI

DİSKİ, su faturası borcu olup gecikme faizi biriken ve borcunu yapılandırmak isteyen abonelerin, yapılandırmadan faydalanması için başlatılan ve 1 Şubat’ta sona eren “Su Gibi Çözüm” kampanyası ile ilgili basın açıklaması yaptı.

“SU GİBİ ÇÖZÜM” KAMPANYASI’NDA 29,5 MİLYON TL BORÇ YAPILANDIRILDI
REKLAM ALANI
5 Şubat 2021 17:53
548

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, su faturası borcu olup gecikme faizi biriken ve borcunu yapılandırmak isteyen abonelerin, yapılandırmadan faydalanması için başlatılan ve 1 Şubat’ta sona eren “Su Gibi Çözüm” kampanyası ile vatandaşların 29,5 Milyon TL borcunu yapılandırdıklarını söyledi.

 

ARA REKLAM ALANI

DİSKİ Genel Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen basın açıklamasında konuşan Tutşi, 31 Ağustos 2020 öncesinden su borcu olan vatandaşlarımızın bu borçlarını ödeyebilmeleri için DİSKİ’nin büyük imkânlar sunduğunu anımsattı.

 

‘KAMPANYADAN TÜM ABONELERİMİZİN FAYDALANMALARINI İSTEDİK’

 

Tüm abonelere web sitesi ve sms yolu ile ulaştıklarını belirten Tutşi, “Diyarbakır genelinde bilboard, afişler, el broşürleri, gazete ve radyo ilanları, araçlarımızdan sesli anonsları ile sokak aralarında kampanyayı halkımıza duyurmaya çalıştık. Borcu çok olan abonelerimizi teker teker telefon ile aramalar yaptık. Ayrıca adreslerine gidip bilgilendirme yaparak bu imkândan tüm abonelerimizin faydalanmalarını istedik. Kampanya süresince vezne sayımızı iki katına, yapılandırma masa sayımızı üç katına çıkartarak vatandaşlarımızın daha rahat hizmet almaları sağlandı” dedi.

 

Kampanya çalışmalarına gece 24.00’e kadar merkez ve 13 ilçede devam ettiklerini belirten Tutşi, müracaata gelen hiçbir vatandaşın geri çevrilmeden işlemlerinin gerçekleştirildiğini söyledi. Tutşi, “Ayrıca bu süreçte ALO 185 çağrı merkezimiz aracılığıyla 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlarımıza evden çıkmadan yapılandırma hizmeti verildi” ifadelerini kullandı.

 

‘KAMPANYADAN 21 BİN 921 ABONE YARARLANDI’

 

Gerçekleştirdikleri kampanyaya gösterdikleri duyarlılıklarından ötürü vatandaşlara teşekkür eden Tutşi, “Yapılandırma kanunu çıktığında 167 milyon TL alacağımız vardı. Bunun yapılandırma kapsamına giren 102 milyon TL’ nin 29,5 milyonu yapılandırmış oldu. 90 bin 783 abonemizden yapılandırmadan faydalanan 21 bin 921 abonemiz ile temiz bir sayfa açtık teşekkür ediyoruz. Yapılandırmadan faydalanan 21 bin 921 abonemizin 13 bin 5’i 10.921.131,15 TL peşin ödemeden yararlandı. 8 bin 916 abonemiz ise 18.392.966,90 TL taksitlendirme imkânından faydalandı. Toplamda 29,5 milyon TL yapılandırıldı” şeklinde konuştu.

 

‘ALDIĞIMIZ HER KURUŞU YATIRIM HİZMETİNE DÖNDÜRECEĞİZ’

 

Geriye kalan abonelerin de bir an önce borçlarını kapatmalarını arzu ettiklerini belirten Tutşi,“Onlarla da temiz bir sayfaya başlamak ve Diyarbakır’ımızda yatırımlarımıza hız vermek istiyoruz. DİSKİ kar amacı gütmeyen hizmet odaklı bir kuruluştur. Tüm abonemizle temiz bir sayfa açıp eksik bir şey bırakmak istemiyoruz. Tahsilâtlarımızı yapıp kayıp kaçaklarımızı azaltıp, aldığımız her kuruşu tüm gücümüzle vatandaşlarımıza yatırım hizmeti olarak döndüreceğiz” dedi.

 

HABER: SEYFETTİN EKEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.