Dolar 32,5541
Euro 34,8931
Altın 2.435,75
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

SP’Lİ BOZAN: “KİN VE NEFRET TOHUMU İZMİR’DE MEYVE VERDİ”

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, partisinin il binasında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

SP’Lİ BOZAN: “KİN VE NEFRET TOHUMU İZMİR’DE MEYVE VERDİ”
REKLAM ALANI
24 Haziran 2021 22:10
2.613

SP’li Bozan, yaptığı açıklamada iktidarın kin ve nefret dili kullanmasının sonucu olarak İzmir’deki HDP saldırısının gerçekleştiğini söyledi.

 

ARA REKLAM ALANI

Saadet Partisi’nin ceberrut ve gardiyan değil garson devlet anlayışına sahip olduğunu belirten Bozan; “Siyasi Partiler, vatandaşa en iyi hizmeti yapmak iddiasıyla kurulur ve siyasi mücadeleyi yaparlar. Devlet soyut bir kurumdur. Devleti idare eden insanlardır. Devleti, ceberrut ve gardiyan devlet yapmak veya vatandaşın hizmetkarı garson bir devlet yapmak, devletin idaresini elinde bulunduran kadroların sahip olduğu zihniyete bağlıdır. Bundan dolayı Saadet Partisi, diğerlerinden çok farklıdır. Saadet Partisi, kutuplaştırıcı değil kucaklayan, ötekileştiren değil birleştiren, kuvveti değil hakkı üstün tutan, siyasi rantı değil vatandaşa hizmeti esas alan siyaset anlayışına sahiptir. Saadet Partisi, Adalet, istişare, liyakat, Ahlak, Şeffaflık ve Denetim, Plan ve Programı esas alan yönetim anlayışıyla devleti yönetmeye talip olan siyasi bir partidir” dedi.

 

“İL BAŞKANLIĞINI DEVREDECEK”

 

26 Haziran’daki il kongresinde Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanlığını bırakacağını açıklayan Bozan; “Hak ve adalete dayalı yaşanabilir bir Türkiye ve dünya için, insanların barış, sevgi, hoşgörü, refah, kardeşlik, insan hakları ve özgürlükler, adalet, şeref ve itibar gibi ulvi hedefleri olan Saadet Partisi’nde, 2007 yılından bu yana onur ve şerefle sürdürdüğüm il başkanlığı görevimi, 26 Haziran Cumartesi günü, Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu Beyin katılımıyla yapacağımız il kongremizde, Abdurrahman Ergin Beye gönül rahatlığıyla devir edeceğim. Biz bundan sonra da, hem genel merkezimizin, hem de il başkanımızın emrinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Şimdiden kendisine ve yeni yönetimine başarılar diliyorum” dedi.

 

“KİN VE NEFRET TOHUMU İZMİR’DE MEYVE VERDİ!”

 

HDP’nin İzmir’deki parti binasına yapılan saldırıyla ilgili de konuşan Bozan; “Birkaç gündür, HDP İzmir il binasına yapılan saldırı ve orada işlenen cinayeti konuşuyoruz. Bu saldırıyı nefretle kınıyor ve hayatını kaybeden Deniz Poyraz adlı vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve HDP teşkilatına sabırlar diliyorum. Konuşmak, kınamak gerekir ama daha önemlisi bu tür olayların neden meydana geldiğini, zemini nasıl ve kimin hazırlayıp teşvik ettiğini tespit etmek ve gelecek olayların önüne geçebilmektir. Bir siyasetçi, kullandığı dil, üslûp ve kullandığı her bir kelimenin ne anlama geldiğini, toplumun üzerinde nasıl bir etki bırakacağını, nasıl algılanacağını ve nasıl bir sonuç doğurabileceğini hesaplamak zorundadır. Bu taşıdığı vasfın getirdiği bir sorumluluktur. Herkesin şahit olduğu gibi, Cumhur ittifakının Genel Başkanları ve yöneticileri başta olmak üzere, yandaş medya ve yorumcularının, yıllardır, “HDP=PKK”  diye, HDP’ye yönelik kullandığı siyasî dil ve üslûbun, İzmir’de meyvesini vermesidir” diye konuştu.

 

“HDP’NİN KAPATILMASINA KARŞIYIZ”

 

HDP’nin kapatılmasına yönelik iddianamenin kabul edilmesiyle ilgili Bozan; “Biz siyasi partilerin yargıyla kapatılmasına karşıyız. Siyasi partileri halk açar ve halk kapatır. Siyasi parti mensupları bir suç işlese yargılanıp cezalandırılabilir ve partiden uzaklaştırılabilir. Bugüne kadar yaklaşık 21 parti kapatılmış ama çözüm olmamıştır. Ülkemizin birlik ve beraberliği, huzur ve barışı için siyaset alanını yok etmek değil aksine genişletmek gerekir. Akli selim bunu gerektirir. Bunun siyasi bir karar olduğuna inanıyor, Anayasa Mahkemesinin olumsuz bir karar almamasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

HABER: SEYFETTİN EKEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.