Dolar 32,3190
Euro 35,1206
Altın 2.301,92
BİST 9.053,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Şırnak Devlet Hastanesi’nde 1 Yılda Bin 234 Anjiyo Ameliyatı Yapıldı

Şırnak Devlet Hastanesi’nde 1 Yılda Bin 234 Anjiyo Ameliyatı Yapıldı
REKLAM ALANI
16 Mart 2022 13:14
1.529

Şırnak Devlet Hastanesinde 1 yıl önce faaliyete giren anjiyo merkezi, bölgenin sağlık üssü oldu.

 

ARA REKLAM ALANI

Hastane, 150 yatak kapasiteli ile bir yılda 546 bin hastaya poliklinik hizmeti sundu.

 

Hastanede açılan anjiyo merkezi sayesinde 2020 yılında 317 olan hasta sevk sayısı geçen yıl 33’e düştü. Bir yıldır hizmet veren anjiyo merkezinde bin 234 kişi anjiyo yapıldı.

 

Şırnak Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Veysi Can, 1 yıl önce açılan anjiyo merkezinde yapılan başarılı ameliyatlarla diğer illere sevkleri önemli sayıda azalttıklarını söyledi.

 

“ÇEVRE İLLERE HER AY 100 HASTA SEVKİ SAYISI 4’E DÜŞTÜ”

 

Şırnak’a göreve başladığımda anjiyo merkezinin olmadığını aktaran Uzm. Dr. Veysi Can, “Anjiyo merkezinin açılması için ciddi anlamda çaba sarf ettik. 2021 yılı mart ayından itibaren yaklaşık şu ana kadar bin 234 hasta anjiyo yaptık. Özellikle Şırnak merkez ve ilçelerden hasta alıyoruz. Bazen diğer çevre illerden de anjiyo amaçlı gelen hastalarımız oluyor. Yaptığımız işlemlerde genellikle başarılı oluyoruz. Dışarıya sevk oranımız neredeyse acil ve açık kalp ameliyatı dışında olmuyor. Anjiyo merkezimiz olmadan önce her ay yaklaşık 100 hastayı çevre illere sevk ediyorduk. Anjiyo merkezimiz açıldıktan sonra bu sayı ayda 3 ile 4’lere düştü” dedi.

 

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Fuat Polat da ise hastalarının başka merkezlere gitmeden, ölüm oranlarını yükseltmeyecek şekilde Şırnak olarak hastaları kabul edip, işlemlerini yaptıklarını kaydetti. Dr. Polat, doktor arkadaşlarıyla bu konuda yetkin ve işlemlerini başarılı bir şekilde gerçekleştirmekte olduklarını, vatandaşın da, bu konuda memnuniyetlerini kendilerine sık sık ilettiklerini ifade etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.