Dolar 32,3759
Euro 35,0031
Altın 2.326,03
BİST 9.097,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Siirt’te Goji Beryy Meyvesi İle Trabzon Hurması Üretilecek

Siirt’te 360 üreticiye 2 milyon 78 bin TL tutarında fidan ve tohum dağıtıldı.

Siirt’te Goji Beryy Meyvesi İle Trabzon Hurması Üretilecek
REKLAM ALANI
25 Kasım 2021 22:06
1.491

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından ‘Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi’ projesi kapsamında üreticilere badem, böğürtlen, Goji Beryy ve Trabzon hurması fidanları ve fiğ, mercimek, buğday tohumu dağıtıldı.

 

ARA REKLAM ALANI

Fidan ve tohum dağımı öncesine bilgi veren Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, projenin hayata geçmesiyle üretimde çeşitliliğin artacağını söyledi. Tarım alanın da her geçen gün ilerleme kat ettiklerinin dile getiren Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, üretime katkısı olan her projeyi desteklediklerini söyledi. Vali Hacıbektaşoğlu, “Önümüzdeki süreç bütün dünya için Türkiye için gıdanın öne çıktığı üretimin öne çıktığı küresel ısınma kuraklıkla mücadele ederken daha da önemli hale geldiği bir zamanda yaşıyoruz. Onun için üretmek bütün topraklarımızı ekilebilir tüm alanlarımızı ekmemiz lazım. Suyu çok güzel kullanmamız yönetmemiz lazım. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Bütün imkanlarımızla çiftçimizin, üreticimizin yanında olacağız. Direk üretime katkısı olacak projeleri her zaman destekleyeceğiz” dedi.

 

“YÜZDE 75 HİBE ÜRETİCİLERE CAN SUYU OLDU”

 

Yıllardır merkeze bağlı Pınarova köyünde çiftçilik yaptığını söyleyen üretici Veysel Deli, Tarım ve Orman Müdürlüğünün vermiş olduğu yüzde 75’lik hibenin kendilerine can suyu olduğunu söyledi. Deli, “Pınarova ve tuz kuyusunda bulunan arazilerimizi hububat üzeri ekiyoruz. Bu sene Siirt Valiliği ve Tarım ve Orman Müdürlüğünün bize vermiş olduğu yerli mercimek tohumunu kullandık. Yüzde 75 hibeyle verdiler bize. Bir nebze olsun biz üreticilere yardımcı oldu. Ekeceğimiz mercimek ve buğdayların haziran da hasadını yapacağız. Bereketli bir sene ve bol yağışlı geçmesini Allah’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.

 

2021 yılında yapılan toplam tarımsal projeler tutarı 4 milyon 917 bin TL olduğu belirtildi.  

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.