Dolar 32,3266
Euro 35,0806
Altın 2.300,55
BİST 9.049,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Selahattin Eyyubi Uyanış Gençlik Kampı’nın Yapımına Başlandı

Bölge gençleri için cazibe merkezi olacak kampın yapımı başladı.

Selahattin Eyyubi Uyanış Gençlik Kampı’nın Yapımına Başlandı
REKLAM ALANI
25 Kasım 2021 21:22
1.374

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dicle ilçesindeki Kralkızı baraj gölü kıyısında inşa ettiği “Selahattin Eyyubi Uyanış Gençlik Kampı”nda çalışmalar başladı.

ARA REKLAM ALANI

 

Büyükşehir Belediyesi, gençlere, spor, kültür ve sosyal alanlar oluşturmak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 

Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında 1 Temmuz’da imzalanan yatırım protokolü kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki gençlere hizmet edecek olan “Selahattin Eyyubi Uyanış Gençlik Kampı” projesi hayata geçirildi.

 

 

180 DÖNÜMLÜK ALANDA DOĞAYLA İÇ İÇE

 

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığınca hazırlanan proje kapsamında Dicle ilçesindeki Kralkızı baraj gölü kıyısında Devlet Su İşleri’ne ait tek katlı 17 lojmanının bulunduğu 180 dönümlük alanda mevcut yapılar yatakhane ve idari binalara dönüştürülüyor.

 

Ekipler, alanda 860 metrekare yemekhane, 546 metrekare çok amaçlı salon, mescit, atölyeler, botanik bahçe ve amfi tiyatro için de inşa çalışmalarına başladı. Engelsiz yaşam anlayışıyla hazırlanan projedeki yapılarda engelli gençler tüm etkinliklere kolayca erişebilecek. Birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Selahattin Eyyubi Uyanış Gençlik Kampı’nda gençler, paintball, zip-line, havuz, okçuluk, yürüyüş ve macera parkurları gibi farklı sporları yapma imkânı yakalayacak.

 

Büyükşehir Belediyesi, kampı Haziran 2022’de tamamlayarak gençlerin hizmetine sunmayı planlıyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.