Dolar 32,3679
Euro 35,1021
Altın 2.325,03
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Scooterlı Genç Kızlara Çarpan Sürücünün 15 Yıla Kadar Hapsi İsteniyor

Scooterlı Genç Kızlara Çarpan Sürücünün 15 Yıla Kadar Hapsi İsteniyor
REKLAM ALANI
22 Haziran 2022 16:47 | Son Güncellenme: 22 Haziran 2022 16:53
1.295

Gaziantep’te scooter kullanan Ezgi Alya Yiğit’in ölümüne, arkadaşı Şimal Toprak’ın ise yaralanmasına neden olan otomobil sürücüsü Osman Sarı hakkında ‘taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis talebiyle iddianame hazırlandı.

 

ARA REKLAM ALANI

Olay, merkez Şehitkamil ilçesine bağlı Batıkent Mahallesi’nde 12 Nisan günü akşam saatlerinde yaşandı.

 

Edinilen bilgilere göre Osman Sarı (17) idaresindeki 27 SR 997 plakalı Mercedes marka araç, dershaneden çıktıktan sonra scooterları ile yol kenarında seyir halinde olan Ezgi Alya Yiğit (17) ile Şimal Toprak’a (17) çarptı. Çarpmanın etkisiyle yere düşerek bir süre savrulan genç kızlar ağır yaralandı. Feci kazada ağır yaralanan Ezgi Alya Yiğit ile Şimal Toprak, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla 25 Aralık Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanede ameliyata alınan Ezgi Alya Yiğit, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ağır yaralanan Şimal Toprak ise yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

 

15 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR 

 

Ezgi Alya Yiğit’in hayatını kaybettiği, Şimal Toprak’ın ise yaralandığı kazayla ilgili Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma tamamlandı. Sanık Osman Sarı hakkında ‘taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis talebiyle hazırlanan iddianame, Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

 

İddianamede, sanık Sarı’nın 18 yaşından küçük olması nedeniyle verilecek cezada 3’te 1 oranında indirim yapılması gerektiği belirtildi.

 

SANIK ‘TALİ’, MAKTUL ‘ASLİ’ KUSURLU 

 

İddianamede paylaşılan kaza tespit tutanağında, sürücünün kavşaklara yaklaşırken ve yaya geçidine gelirken hızını yavaşlatmadığı için ‘tali kusurlu’ olduğu, scooter sürücüsünün ise ‘trafik ışıklı işaret cihazı ve levhası bulunmayan kavşaklardan bölünmüş yola çıkan sürücülerin bu yoldan geçen araçlara ilk geçiş hakkını vermemek’ kuralını ihlal ettiğinden dolayı ‘asli’ kusurlu olduğu vurgulandı.

 

Karayolları Trafik Kanunu’na vurgu yapan bilirkişi raporuna göre ise otomobil sürücüsünün kazada ‘ihlal ve ihmali’ olduğu, scooter sürücüsünün ise ‘ağır ihmal ve ihlali’ olduğu paylaşıldı.

 

Kaynak: İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.