Dolar 32,3868
Euro 35,0513
Altın 2.325,75
BİST 9.131,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

SAADET PARTİSİ’NDEN DİSKİ’DEKİ ‘KUZEN KADROSU’NA TEPKİ

AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik’in kuzeni Sibel Çelik’in DİSKİ’ye özel kalem müdürü olarak atanmasına tepki gösteren Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, partisinin il binasında açıklama yaptı.

SAADET PARTİSİ’NDEN DİSKİ’DEKİ  ‘KUZEN KADROSU’NA TEPKİ
REKLAM ALANI
21 Nisan 2021 15:03
971

Diyarbakır’da binlerce gencin işsiz olduğu bir dönemde böyle bir uygulamanın kabul edilemez olduğunu belirten Bozan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yetkililerine tepki gösterdi.

 

ARA REKLAM ALANI

Bozan yaptığı açıklamada, “Hatırlanacağı gibi yakın zamanda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesindeki Daire Başkanlıklarına %80 il dışında getirilen kişilerin atandığını, bu kişilerden bazılarının iki üç maaş aldığına dair haberler basına yansımış, bizde konuyla ilgili basın toplantısı yapmıştık” ifadelerini kullandı.

 

KADROYLA BİRLİKTE TAYİNİNİ ALIP ANTALYA’YA DÖNDÜ

 

Daha bu haber gündemdeki yerini korurken, Diyarbakır kamuoyunu rahatsız eden benzer yeni bir olay daha duyduk. AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik’in kuzeni Sibel Çelik Antalya’da bir belediyede şirket personeli olarak çalışırken, Diyarbakır DİSKİ’ye “Özel Kalem Müdürü” olarak atanıyor ve Özel Kalem Müdürlüğü üzerinden devlet kadrosu verilen, AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik’in kuzeni Sibel Çelik iki ay sonra tayinini alıp Antalya’ya dönüyor.

 

BİNLERCE ÜNİVERSİTE MEZUNU VARKEN

 

Bütün Türkiye’de olduğu gibi, Diyarbakır’da da binlerce Üniversite mezunu KPSS yoluyla kamu kurumlarında memur olmaya çalışırken, Ak Partili yetkililerin ve Devleti temsil eden Bürokratların “özel kadrolar” yoluyla AKP’lilerin yakınlarına veya yandaşlarına kadro dağıtmaları ve imtiyaz tanınması kabul edilemez.

 

DEVLETİN BÜROKRATLARI AK PARTİNİN MEMURLARI DEĞİL

 

Devletin Bürokratları, AKP’nin memurları değil, Devletin memurudurlar. Dolaysıyla bütün vatandaşlara eşit mesafede ve adil olmak zorundadırlar. Unutulmasın ki, Devletin bütün kademelerinde, görev yapanların hepsi milletin hizmeti için vardırlar. Milletin verdiği vergilerden maaşını alan memurlar, vatandaşlar arasında ayırımcılık yapma hakları olmadığı gibi, vatandaşın amiri değil hizmetkârıdırlar. Saadet Partisinin yönetim anlayışında Devlet; Gardiyan devlet değil, garson devlettir” ifadelerini kullandı.  

 

DİYARBAKIR’DA YOKSULLUĞUN İTİRAFI

 

Bozan; “Üretmeyen Diyarbakır işsizler ve yoksullar diyarı haline getirilmiş. Dün iktidarın İl Başkanı yaptığı basın toplantısında Valilik ve Belediye kanalıyla 270 bin kişiye yardım ulaştırıldığını, bunu büyük bir hizmetmiş gibi bilgisini verdi. Elbette sosyal devletin gereği bu tür yardımların yapılması gerekir. Ancak 19 yıldır tek başına iktidar olan AK Parti’nin vatandaşı refah seviyesini yükseltmesi ve milli gelirden adil pay almasını sağlamak yerine vatandaşı yoksullaştırması ve bir koli gıdaya, bir torba soğan ve patates yardımına muhtaç hale getirmesi AK Parti’nin ekonomiyi yönetemediğinin ve dolaysıyla devleti idare edemediğinin acı itirafıdır. Biz AK Parti’nin yetkililerine Victor Hugo’nun ‘Siz yardım edilmiş yoksullar istiyorsunuz, Biz ise, ortadan kaldırılmış yoksulluk. O yüzden anlaşamıyoruz” anlamlı sözüyle sesleniyoruz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.