Dolar 32,5069
Euro 34,9330
Altın 2.437,78
BİST 9.717,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Ramazan’da Görev Alacak Davulcular Sertifikalarını Aldı

Ramazan’da Görev Alacak Davulcular Sertifikalarını Aldı
REKLAM ALANI
28 Mart 2022 19:22
1.422

Gaziantep’te Ramazan ayı boyunca vatandaşları sahur için uyandıracak olan davulcular, Gaziantep Valiliği’nin zorunlu kıldığı eğitimi tamamlayarak sertifikalarını aldı.

 

ARA REKLAM ALANI

Kentte Ramazan ayı boyunca eğitimli davulcuların görev alacağını belirten Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu (MÜZSAN) Genel Başkanı Ahmet Onurlu, davulcuların tek tip melodi çalacağını ve bahşiş ısrarında bulunamayacaklarını söyledi.

 

Gaziantep Valiliği, Ramazan ayına sayılı günlerde kala sahurda görev alacak davulcular arasında yaşanan ihtilaflar ve ortaya çıkan huzursuzlukların önlenmesi amacıyla davulcuların zorunlu eğitimden geçeceklerini ve görev yapacakları mahallelerin kura ile belirleneceği duyurmuştu. Valiliğin aldığı karar ile halk eğitim merkezleri tarafından açılan kurslardaki eğitimlerini tamamlayan davulcular sertifikalarını alarak Ramazan ayı boyunca sahurda görev yapma hakkı elde etti.

 

“GAZİANTEP’TE RAMAZAN AYINDA EĞİTİMLİ DAVULCULAR GÖREV ALACAK”

 

Sertifika takdim töreninde açıklamalarda bulunan MÜZSAN Genel Başkanı Ahmet Onurlu, “Gaziantep Valiliği’nin aldığı karar ile Ramazan ayında görev alacak davulcuların mutlaka eğitimden geçmesi gerektiği ve eğitimden geçerek sertifika alan davulcuların görev yapabileceği bizlere tebliğ edildi. Biz de halk eğitim merkezlerinin destekleriyle Gaziantep’teki bütün davulculara 2 günlük eğitime aldık ve eğitimlerini tamamlayan davulculara sertifikalarını verdik. Sertifika alan arkadaşlarımız mahallelerde sahurda davul çalarak vatandaşları uyandırabilecekler. Davulcu arkadaşlarımız bu görevlerini yaparken kesinlikle yaka kartları ve sertifikalarını yanlarında bulundurması gerekiyor. Yaka kartı ve sertifikası olmayan davulcuların ihbar edilmesini vatandaşlardan ve görevli arkadaşlardan ihbarda bulunmalarını talep ediyoruz” dedi.

 

“DAVULCULAR ISRARLA BAHŞİŞ İSTEYEMEYECEK”

 

Ramazan ayında görev alacak davulcuların ısrarla bahşiş isteyemeyeceğini duyuran MÜZSAN Genel Başkanı Ahmet Onurlu, “Davulcular geleneksel bir örf, adet olduğu için mahallelerde dolaşıp bahşiş toplayabilecek. Davulcular Ramazan ayı boyunca en fazla iki defa bahşiş toplayabilecek ve zorlama bahşiş talep etmeyecek. Bunun aksini yapan davulcuların bize ve yetkililere ihbar edilmesini istiyoruz. Ayrıca vatandaşlarımız, bahşiş için kapılarına gelen davulcuların yaka kartları ve sertifikaları mutlaka kontrol etmelidir. Bu belgeleri gösteren davulculara vatandaşlar, kendi rızaları ile bahşiş vermek isterse verebilir” ifadelerini kullandı.

 

“RAMAZAN DAVULCULARI TEK TİP MELODİ ÇALACAK, OYUN HAVASI VE HAREKETLİ BİR RİTİM YASAK”

 

Ramazan ayı boyunca görev alacak davulcuların tek tip melodi çalacağını da açıklayan Ahmet Onurlu, “Ramazan ayı boyunca Gaziantep’te görev alacak olan sahur davulcuları tek tip melodi çalacak. Bu konuda eğitimlerde de gerekli uyarıları yapıldı. Yani sahurda hiçbir davulcu hiçbir şekilde oyun havası ya da hareketli bir ritim çalamayacak. Bu kesinlikle yasaktır” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.