Dolar 32,3289
Euro 35,0655
Altın 2.299,69
BİST 9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

‘PTT ŞUBELERİNDE TEMASLI KİŞİLERİN İSİMLERİ GİZLENİYOR’

PTT şubelerinde Kovid-19 önlemlerinin alınmadığını belirten Haber-Sen Diyarbakır yöneticisi Serhat Oktay, “Pozitif çıkan arkadaşlarımızın, Filyasyon ekiplerine temas ettikleri arkadaşların isimlerinin verilmesi engellendi” dedi.

‘PTT ŞUBELERİNDE TEMASLI KİŞİLERİN İSİMLERİ GİZLENİYOR’
REKLAM ALANI
17 Kasım 2020 19:05
662

Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (HABER-SEN) Diyarbakır Şubesi, Kovid-19 ile birlikte PTT çalışanlarının yaşadıkları sorunlara dikkat çekti.

 

ARA REKLAM ALANI

Posta İşleme Merkezi önünde yapılan açıklamaya, sendika üyeleri ile Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Diyarbakır Şubeler Platformu bileşenleri katıldı.

 

“Virüs değil, tedbirsizlik öldürür” pankartının açıldığı açıklamada konuşan HABER-SEN yöneticisi Serhat Oktay, kargo hacminin arttırılması için piyasanın çok altında ücretlerle kargo anlaşmaları yapıldığından yoğun olan dağıtım merkezlerinin çalışamaz hale getirildiğini belirtti. Esnetilen ve hiçbir şekilde uygulanmayan tedbirler sonucunda vaka sayılarının hızla arttığını dile getiren Oktay, temaslı olan arkadaşlarının sağlıklarının hiçe sayıldığını aktardı. Kurum amirleri zorlaması ile çalışmak zorunda kaldıklarını ifade eden Oktay, pozitif olan çalışanların ikinci bir test yapılmadan karantina süreleri sonunda işe çağrıldığını söyledi.

 

Personellerin kullanmaları gereken maske sayısının PTT Genel Müdürlüğü tarafından günde 1 adete düşürüldüğünü ifade eden Oktay, dezenfektan ihtiyacının sınırlı olarak karşılandığını, eldivenlerin ise hiçbir şekilde verilmediğine dikkat çekerek, “Sürekli olarak dezenfekte edilmesi gereken işyerleri artık dezenfekte edilmemekte, pandemi süresince sıkça ihtiyaç duyulan sabun vb. gibi hijyen maddeleri pandemi yokmuş gibi geçen yıllardaki istikaka göre verilmekte ve çoğu işyeri bazı zamanlar sabunsuz bile kalmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

‘TEMASLI ÇALIŞANLARIN İSİMLERİ GİZLENDİ’

 

Diyarbakır PTT Baş Müdürlüğü’nde vaka sayılarının Ağustos ayında en üst seviyeye çıktığını hatırlatan Oktay, “Pozitif çıkan arkadaşlarımızın, filyasyon ekiplerine temas ettikleri arkadaşların isimlerinin verilmesi engellendi. Geçen hafta pozitif çıkan, Sur PTT Müdürlüğü görevine bakan arkadaşımız Başmüdürün emriyle filyasyon ekiplerine temaslı olduğu personellerin isimlerini vermemiş ve arkadaşlar tedirgin bir şekilde çalışmak zorunda bırakılmıştır” dedi.

 

‘İŞ YERLERİNİN SÜREKLİ OLARAK DEZENFEKTE EDİLMESİNİ İSTİYORUZ

 

Oktay, PTT yönetimine seslenerek, şunları söyledi: “Sosyal devlet anlayışına yakışır bir şekilde, ihtiyaç duyulan hijyen maddelerinin yeteri miktarda verilmesi, işyerlerinin sürekli olarak dezenfekte edilmesini istiyoruz. Valilik tarafından alınan kararların kurumumuzda da uygulanarak; 60 yaş üstü, kronik hasta ve hamile olan personellerin idari izinli sayılmasını, şubelerin kapatılarak hizmetlerin merkezlerden dönüşümlü olarak yapılmasını istiyoruz. İsteklerimiz yerine getirilmediği sürece Anayasa ve yasalarda belirtilen haklarımızı kullanacağımızı buradan tüm kamuoyuna bir kez daha ilan ediyoruz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.