Dolar 32,5138
Euro 34,7887
Altın 2.431,88
BİST 9.732,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Özüpekçe: “Şefkatli Coğrafya Öğrencilerinin Elini Depremzede Çocuklara Uzatmak İstedik”

Özüpekçe: “Şefkatli Coğrafya Öğrencilerinin Elini Depremzede Çocuklara Uzatmak İstedik”
REKLAM ALANI
3 Haziran 2023 01:26
284

Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Coğrafya Bölümü öğrencileri, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi civarında kurulan geçici barınma merkezindeki çocuklar için kitap bağışında bulundular. Dicle Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Salman Özüpekçe öncülüğünde organize edilen etkinlikte yaklaşık bin adet kitap, konteyner kentte bulunan kütüphaneye teslim edildi.

Dicle Üniversitesi Coğrafya Bölümü ve Dicle Üniversitesi Rektörlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte konuşan öğretim üyesi Doç.Dr. Salman Özüpekçe;”şefkatli coğrafya öğrencilerinin elini depremzede çocuklara uzatmak istedik” dedi.

ARA REKLAM ALANI

Doç. Dr. Salman Özüpekçe, Diyarbakır Haber’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Biz Dicle Üniversitesi Coğrafya Öğretmenliği bölümü olarak topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında böyle bir etkinlikte bulunmak istedik. Depremzede çocukları mutlu etmek , onlara biraz eğitim fakültesinin şefkatli coğrafya öğrencilerinin elini uzatmak istedik. Bu bağlamda rektörlüğümüzün ve dekanlığımızın desteğiyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Bu konteyner bölgesinde bir çocuk kütüphanesi oluşturmak istedik. Aynı zamanda serbest bir şekilde vatandaşlarımızın ulaşabileceği coğrafya evreni ve deprem bilgilendirme internet sitelerini hizmete açtık. Deprem ve diğer doğal afetlerle ilgili bilgileri coğrafya öğretmenliği bölümü olarak tasarladık. Burada çocuklarımız yaklaşık 1000’in üzerinde kitapla, ikramlıklarla boyama, şarkı söyleme gibi etkinliklerle bu paylaşımı gerçekleştiriyorlar. Bizde onlarla en az buradaki çocuklar kadar mutluyuz onlarla birlikte olmaktan çok memnunuz” dedi.

(HABER: İbrahim Eren Dalgıç)

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.