Dolar 32,5710
Euro 35,0102
Altın 2.428,15
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C

Ömrünü Kuşlara Adadı

Şanlıurfa’da 55 yaşındaki Mehmet Sakızcı, 30 yıldır güvercin yetiştiriciliği yapıyor.

Ömrünü Kuşlara Adadı
REKLAM ALANI
11 Ekim 2021 18:58
1.705

Şanlıurfa’da özel zevklerin başında kuşçuluk geliyor. Hem hobi hem de bir meslek olarak sürdürülen kuşçuluk, Şanlıurfa’da oldukça yaygın.

 

ARA REKLAM ALANI

Kentin tarihi çarşılar bölgesinde yer alan güvercin pasajı, yüzlerce çeşit güvercinin yetiştirildiği dükkânlarla adeta bir kuş pazarını andırıyor. Pasajda güvercin yetiştiriciliği ve satıcılığı yapan 55 yaşındaki Mehmet Sakızcı, 30 yıldır kuş yetiştiriciliği yapıyor. Sakızcı, “Yaklaşık 30 yıldır kuşların içerisindeyim. Eskiden evde beslerdim şimdi güvercin satıyorum. Yani bir meslek edindim. Bu meslekle 6 kişiye bakıyorum. Burada güvercinlerin çeşidi çok ve hemen hemen her kuşun bir özelliği vardır. Bunlardan bazıları aynalı, kırktelli, şahap gibi çeşitler de bulunur. Güvercin beslemek bir merak, bir hobidir. En güzel hobi de güvercindir. Güvercin olmasa imkanı yok yaşayamayız. Sabahtan akşama kadar güvercinlerin yanında oturuyoruz. Hayvanın bize bir zararı yok, bizimde onlara bir zararı yok. Bazen arkadaşlar gelir yavrularını alır gider. Yavruların çoğalması da güvercinin güzel bakılmasına bağlıdır. Ama bakamaz isen bir çift yine almaşsın. Şu anda çocuk güvercinleri var bizde 10 liradır. Öyle adamların beslediği güvercinler vardır 20 milyardan başlıyor, 100 milyara kadar vardır. Bende en ucuzu 150 lira, en pahalısı da 2 buçuk milyardır. Güvercinleri buğday, kişne, mısır, mercimek ile besliyoruz. Hayvana güzel bakar beslersen 12 yıla kadar yaşar. Gençler uyuşturucu kullanacağına güvercin beslesin. Benim bir oğlum var korkumdan onu sokağa göndermiyorum ama güvercin beslemeye gönderiyorum” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.