Dolar 32,5453
Euro 34,9629
Altın 2.424,97
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

MUSYANDER: “Şiddete Eğilimli Polisleri Görevden Alın”

MUSYANDER: “Şiddete Eğilimli Polisleri Görevden Alın”
REKLAM ALANI
4 Ocak 2023 23:10 | Son Güncellenme: 4 Ocak 2023 23:13
1.617

Musyan Der, Diyarbakır’da özel harekat polisleri tarafından darbedilen Emre Elaltunterin için basın açıklaması yaptı.

 

ARA REKLAM ALANI

Bingöl Yamaç Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MUSYANDER) Diyarbakır’da Özel Harekat Polisleri tarafından darbedilen Emre Elaltunterin için basın açıklaması yaptı.

 

Cumhurbaşkanı ile İçişleri Bakanlığı’na çağrıda bulunan MUSYANDER, vatandaş ile devleti karşı karşıya getiren, şiddete meyilli memurların görevden alınmasını talep etti.

 

MUSYANDER adına açıklamayı okuyan Dernek Başkanı Alaattin Elaltunkara şunları söyledi; “Derneğimiz üyelerinden aynı zamanda akrabamız ve köylümüz olan Emre Elaltunterin’in 14.12.2022 tarihinde Diyarbakır Bağlar ilçesi Kaynartepe mahallesi 268. Sok. ta 18:30 civarında yatsı namazı vaktinde mahallede bulunan Küba Camii’ne giderken polis memurları tarafından GBT kontörlü yapılan hemşerimiz polisler tarafından hukuka aykırı bir şekilde hâksiz yere darp edilerek, tedbiren 14 gün tutuklu kalmasını kabul etmiyoruz. Polisin hukuka aykırı bir şekilde görevini icra ederken, sorumluluğu dışına çıkıp korumakla yükümlü olduğu vatandaşa karşı şiddet uygulaması kabul edilir bir durum değildir. Olay yerinde MOBBESE kartlarını incelemeden hemşerimizin tutuklanmasını kabul etmiyoruz. Hemşerimiz Emre hâksız yere tutuklanmasından dolayı psikolojik sorun yaşamaktadır, yasatılan mağduriyetin giderilmesini talep ediyoruz. Cumhurbaşkanı’mız ve İçişleri Bakanımızdan: bu tür psikolojik sorun yasayan, şiddete eğilimli kişilerin; vatandaşı ve devleti karşı karsıya getirme teşebbüslerine karşı tedbir almalarını istirham ediyoruz. Layıkıyla görevini yapmaya çalışan emniyet teşkilatı çalışanlarını zan altında bırakan kötü göstermeye çalışan bu kişilerin bir an önce görevden alınmaların istiyoruz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.