Dolar 32,5696
Euro 34,9457
Altın 2.426,61
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

MKYK Üyesi Parlak, Marmara Havacılık Kolejini Ziyaret Etti

MKYK Üyesi Parlak, Marmara Havacılık Kolejini Ziyaret Etti
REKLAM ALANI
3 Kasım 2022 22:00
1.774

AK Parti MKYK üyesi Alaattin Parlak, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde sadece Diyarbakır’da açılan Marmara Havacılık ve Teknoloji Kolejini ziyaret etti. Okul Müdürü Fatih Uçu’dan okulla ilgili bilgi alan Parlak, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Sivil havacılığa verdiği önemden bahsetti.

 

ARA REKLAM ALANI

Parlak, sivil havacılığın ülkede gelişmesi için Hükümet olarak büyük çaba göstererek, destek verdiklerinin altını çizerek, okuldaki öğrencilere ‘Atatürk’ün ‘İstikbal Göklerdedir’ ilkesini şiyar edinmelerini istedi.

 

 

2022-2023 eğitim ve öğretim sezonunda Diyarbakır’da açılan Kamu-Özel Eğitim Kurumu Marmara Havacılık ve Teknoloji Koleji, bünyesindeki deneyimli ve tecrübeli eğitmenlerle Sivil havacılığa yeni neferler yetiştirmeyi sürdürüyor.

 

GÜNEYDOĞU’NUN İLK HAVACILIK KOLEJİ

 

Eğitim aldığı meslek alanında uzmanlaşmış, teknolojiyi verimli ve olumlu bir şekilde kullanan, yabancı dil konusunda mesleğin gerektirdiği bilgiye sahip, üniversiteye yerleşme noktasında kültür derslerinde gerekli donanımı edinmiş; okuyan, düşünen, eleştiren, ahlaklı, kültürlü bireyler yetiştirmek vizyonuyla yola çıkan Marmara Havacılık ve Teknoloji Koleji, Uçak Bakım, Elektrik-Elektronik, Robotik Kodlama ve İngilizce kursları veriyor.

 

 

Havacılık konusunda uygulamalı eğitim ve staj çalışmalarıyla öğrencileri sektörün ihtiyaçları doğrultusunda Milli Eğitim Müfredatı çerçevesinde yetiştirme adına tam donanımlı atölye imkanları ile uzman eğitim kadrosu ile buluşturan Marmara Koleji AK Parti MKYK üyesi Alaattin Parlak’ı ağırladı.

 

Parlak’a Okul hakkında bilgi veren Marmara Havacılık ve Teknoloji Koleji Müdürü Fatih Uçu, Öğrencilere İngilizceyi öğretme bunun yanı sıra meslek derslerini İngilizce olarak işleme ve meslek İngilizcesi konusunda öğrencilerin gerekli donanıma sahip olmalarını sağladıklarının altını çizdi.

 

Yazılım ve robotik kodlama alanında hem teknik alt yapı, hem malzeme, hem de uzman kadro sağlayarak öğrencileri çağın gerektirdiği teknolojik donanıma ulaştırdıklarına değinen Uçu, “Teknik alanda verdiğimiz eğitim sayesinde öğrencilerimizi öncelikle havacılık sektöründeki üniversitelerin bölümlerine yerleştirmenin yanında, ülkemizdeki tüm üniversitelerinin bölümlerine yerleştirme adına akademik eğitim vermekteyiz” dedi.

 

 

OKULU ZİYARET ETTİ

 

Bilgilendirmenin ardından Parlak, Okulu gezdi. Uçak Bakım, Elektrik-Elektronik ve Robotik Kodlama atölyelerini gezen Parlak, kurs alan öğrencilerle sohbet etti. Uçak atölyesindeki bir uçağa imzasını atan Parlak, Diyarbakır’dan nice pilotlar çıkması dileğinde bulundu.

 

 

“MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ VİZYONU ÜRETİCİSİ OLAN BİR TÜRKİYE İNŞA ETMEK İSTİYORUZ”

 

Sayın Cumhurbaşkanlığımızın öncülüğünde belirledikleri ve uğrunda gece gündüz çalıştıkları bir ideallerinin olduğunu belirten Parlak, “Milli teknoloji hamlesi vizyonu. Bu vizyonla üreticisi olan bir Türkiye inşa etmek istiyoruz” dedi.

 

 

Parlak, Teknolojinin ruhu olan yazılım konusunda insan kaynağı kapasitesini geliştirmek üzere yeni nesil yazılımcı okullar açıldığını hatırlatarak, “Kendi kendine öğrenme metoduyla çalışan dünyanın gözde yazılım okullarından olan 42 okulu bu dönemde ülkemize kazandırdık. Bugüne kadar bine yakın gencimiz bu okullarda eğitim almaya başladı. Bu gençler iyi bir yazılımcı olarak profesyonel hayata atılacaktır. Bizim önem verdiğimiz alanların başında da girişimcilik geliyor. Milli teknoloji hamlesi vizyonu ile hazırladığımız sanayi ve teknoloji stratejimizde girişimci için ayrı bir başlık oluşturduk. Girişimciliğin dinamizmiyle kaldıran Türkiye’yi inşa edecek kapsamlı politikalarımızı bu strateji çerçevesinde uyguluyoruz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.