Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Minik Arkeologlar İş Başında

Batman’ın Gercüş ilçesinde anasınıfı okulu öğretmeni, öğrencileri için sınıfını antik kente dönüştürdü.

Minik Arkeologlar İş Başında
REKLAM ALANI
21 Şubat 2022 12:36
542

Minik öğrenciler, arkeolog kıyafeti giyip oluşturulan alanda kazı yaptı.

 

ARA REKLAM ALANI

Anasınıfı öğretmeni tarafından öğrencilere arkeoloji bilimini tanıtmak için sınıfta Tripolis antik kent etkinliğinde renkli görüntüler oluştu. Gercüş Ana Okulu sınıfındaki etkinlikte kazı çalışması yapan minikler, doyasıya eğlendi.

 

Etkinlikte arkeolojik kazı yapan minikler, buldukları kalıntılarla arkeoloji çalışmalarının ne kadar zorlu ama bir o kadar da eğlenceli olduğunu yaşayarak öğrenirken, sevinçleri yüzlerine yansıdı.

 

Gercüş Anasınıfı Müdiresi Özlem Işık, öğretmenleri her zaman destekleyip teşekkürlerini sunduklarını kaydetti. Işık, çocukların burada eğlenerek öğrendiğini, kendilerinin de bu şekilde çok mutlu olduklarını ifade etti.

 

Ana sınıfı okul öncesi sınıf öğretmeni Esra Bozat, yaparak, yaşayarak öğretmenliğin tadını yaşamak istediğini söyledi. Sınıflarına zengin uyarıcı çevre verdikten sonra öğretmen değil, çocukların oyun arkadaşı olduğunu belirten Bozat, “Tabii ki bunu yapmak çokta kolay olmuyor. Tek başıma yapmam mümkün değil, en büyük destekçilerim velilerim. Onların desteği olmadan böyle bir şey yapamam. Stajyerlerimin yardımı ile birlikte böyle olağanüstü projeler gerçekleştiriyoruz. Çocuklar çok keyif alıyor. Etkisi çok uzun bir şekilde kaldığı için çocuklar ailelerine anlatıyorlar. Bunu kalıcı öğrenmenin tadı bunda gerçekleşiyor. Evet, emek çok fazla ama tadı çok güzel, unutamayacağımız anılar biriktiriyoruz” dedi.

 

Etkinliğe katılan minikler ise arkadaşlarıyla çok eğlendiklerini, kazı çalışması yaparak çok hazine bulduklarını, buldukları iskeletleri temizleyerek arkeolog olduklarını dile getirdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.