Dolar 32,3759
Euro 35,0031
Altın 2.326,03
BİST 9.097,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

‘MİLLİ PİYANGO’ BUGÜN ‘MİLLİ AFETE’ DÖNÜŞMÜŞTÜR

Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Genel Başkanı Yahya Öğer, yılbaşında çekilen milli piyango ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

‘MİLLİ PİYANGO’ BUGÜN ‘MİLLİ AFETE’ DÖNÜŞMÜŞTÜR
REKLAM ALANI
18 Aralık 2020 11:46
795

Öğer, yılbaşında çekilen milli piyangonun haram olduğunu ve ‘milli’ kelimesinin kullanılarak kumarın meşrulaştırıldığını söyledi.

 

ARA REKLAM ALANI

Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Genel Başkanı Yahya Öger; “Yeni yıla zengin olarak girmeyi hayal eden milyonlarca insanın, “Milli Piyango” bayileri önünde oluşturduğu uzun kuyruklar, acı bir tabloyu gözler önüne seriyor. Talihlilerinin hayatını karartan piyango kumardır ve bu kuyruklar bağımlılığın en bariz örneğidir” dedi.

 

Ülkemizde adının başına “Milli” ibaresi getirilmesi bir garabet ve kumarı meşrulaştırma yolu olduğunu ve Milli Piyango’nun bugün itibariyle ” Milli Afete” dönüştüğünü belirten Öğer; “Bağımlılık kavramı geçmiş yıllarda genellikle alkol, madde ve nikotin gibi maddelerle birlikte kullanılmıştır. Son yıllarda beyin ve beynin işlevi üzerine yapılan çalışmalarda birçok davranışın kimyasal bağımlılığa yol açtığı bulunmuştur. Kumar bağımlılığı da bu davranışlardan birisidir. Kumar günümüzde hoşça vakit geçirme, eğlence ve dinlenme aracı olarak kabul edilmekte ve popülaritesi gün geçtikçe artmaktadır. Kumar, isteyerek riske girme temelinde, kazanan ve kaybeden tarafların olduğu ve genellikle her iki tarafta da bir üretim işi olmaksızın servetin yeniden dağılımıdır. Bu servet dağılımına karar veren süreç daima bir şans elementi içerir veya yalnızca şansa dayanır. ‘Şans ve beceri’ bu iki sözcük neyin kumar davranışı olduğunu anlamlandırmakta önemlidir. Patolojik kumar bağımlılığı kişisel, ailevi veya mesleki hedefleri bozan, sürekli ve yineleyen uygunsuz kumar oynama davranışı olarak adlandırılmaktadır” şeklinde konuştu.

 

“KUMAR BORCUNDAN DOLAYI YUVALAR YIKILIYOR”

 

Kumar borcu sebebiyle birçok acı hadisenin yaşandığına dikkat çeken Öger; “Haberlerde, etrafımızda kumar borcundan dolayı ailesinin canına kasteden, evini yakan, ailesini öldüren, sonrasında intihar eden, toplum içerisindeki konumunu düşüren bir sürü insana ve olaya şahit oluyoruz. Geriye dönüp baktığımızda insanlık olarak 2020 yılında hüsran yaşadığımız koca bir yılın muhasebesini yapacağımız yerde, her köşe başında açılan belgeli kumar büfeleri önünde yılbaşı bileti almak için kuyruğa girmiş insanları görmek gelecek adına bizleri kaygılandırmaktadır. Bütün şans oyunları kumar kapsamında değerlendirilip legal veya illegal olduğuna bakılmaksızın Piyango, Toto, Loto, İddia, Müşterek Bahis, Ganyan gibi tertip ve oyunlar kumardır. Reklamı yapılmamalı, çocukların ekmek aldığı birçok büfede makinaları kaldırılmalı, sosyal medya üzerinden erişimi engellenmelidir” ifadelerini kullandı.

 

HABER: SEYFETTİN EKEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.